Kediler birçok kişi tarafından sevilen hayvanlardır. Kedilerin çıkardığı sesler yoğun strese bazı sağlık sorunlarına iyi gelmektedir. Yapılan araştırmalarda kedi mırıltısının strese ilaç olduğu insanlara, hobiler, sosyal aktiviteler kadar keyif verdiği kanıtlanmıştır.

Kedilerin İnsan Sağlığına Faydaları

Image

İnsanlar da sevgi duygusunu geliştirir. Kedilerde mırıldama insan vücudundan benzer duyguları uyandırdığı için sevgi bağı hissettiği için stresin azalmasını sağlıyor.

Her canlının iletişim şekli vardır. Kedilerin ise mırlama miyavlamadır. İnsanyalnız kaldığında birinin ona buradayım demesi iyi gelir. BU nedenle kedilerinçıkardığı sesler iyi gelecektir.

Kedilerin çıkardığı sesler soft müzik yapısına sahip olduğundan, bu sesler beyindeoksijen ve glikoz tüketimini artmasını sağlar. Kişi böylece olumlu hisler ve mutluluk hisseder.


Rahatlatıcı etkisi devamlı bir uğultu şeklinde olduğu için sakin ve düşük sesseven insanlara iyi gelmektedir.

Kediler 20-140 hız aralığında ses çıkartır. Bu aralıktaki titreşimler birçokhastalığın tedavisinde etkilidir. Kas hastalıkları, kalp krizleri gibi. Kediyisevmek insanları sakinleştirir. Vücuttaki enfeksiyona ve şişliklere iyi gelir.Kedi mırlama sesi vücuttaki kan basıncını düşürür. Aynı zamanda kemik sağlığınaiyi gelir.

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları