Yaz ayları yaklaşıyor. Buda demek oluyor ki düğün mevsimi kapıya dayandı. Bizim adetlerimizde kınası düğünü şeklinde ilerleyen ve elbette ilginç detaylar, gelenek ve göreneklerle süslenen merasimlerle süslenecek. Peki, acaba diğer ülkelerde durumlar nasıl? İşte birbirinden ilginç detayları ile yabancı ülkeler ve düğün gelenekleri.

1)     Fransa

Fransa’nın ilginç düğün âdeti; düğünden sonra gelin ve damadın kalan tümiçkileri birleştirip içmeleri.

Image

2)     İsveç

Image

Düğün merasimine katılan kimselerin giydikleri kıyafetler oldukça önemli.Bizde nasıl düğün günü yalnızca gelinin beyazlar içinde olması isteniyorsaonlarda da durum aynı sayılabilir. Tabi, küçük bir farkla. Düğüne katılankişiler İsveç’te kırmızı giyemez. Zira bu önceden damat ile bir ilişkisi olduğuanlamı taşır.

3)     Çek cumhuriyeti

Image

Bizde alkışlar eşliğinde kesilen ve ikram edilen düğün pastası çekcumhuriyetinde makarnadır. Gelin ve damat birbirlerine makarna yedirirler.

4)     Afrika

Image

Afrika’da gelin ve damat düğünde çalı süpürgesinin üzerinden atlarlar. Bugelenek ile geçmiş, unutulur süpürülür anlamı taşır.

5)     Almanya

Image

Düğün sonunda alman gelin ve damadımız bir kütüğü keserler ve düğünmerasimi tamamlanır. Bu karşılaşılacak zorluklara birlikte göğüs gerecekleriningöstergesidir.

6)     Danimarka

Image

Bizde eğer gelin hanım terzi ise ya da elinden bu işler geliyorsa kendigelinliğini istediği gibi dikebilir. Fakat Danimarka’da olaylar böyleişlemiyor. Gelin kendi gelinliğini dikemez. Olurda dikerse bu evliliğin mutsuzsürmesine sebep olur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları