Eğer burun estetiği olma düşünceniz var ise ilk olarak bu kararı alırken sizi etkileyen şey ne idi ona karar vermelisiniz. Eğer sağlık açısından bir ameliyat olma düşünceniz var ise ve bu aşama da estetiği de sürece dahil etmek istiyor iseniz ameliyat için hem Kbb uzmanı ile hem de plastik cerrah ile görüşme sağlamalısınız.

Eğer isteğiniz sadece estetik bir görüntü ise plastik cerrahile ilk aşama da görüşmeniz yeterli olacaktır. Bu noktada kararı verdiktensonra diğer aşama olan doktor seçiminizi yapmalısınız.  Burun estetiğinde doktor unsuru son dereceönemlidir. 

Image

Ameliyat noktası da iki değişik uygulama söz konusudur.Burunu keserek yapılan uygulama ve kesmeden yapılan uygulamadır. Bu noktadakararı doktorunuz ve siz verebilirsiniz. Karar aşamasının ardından ameliyatöncesi planlama yapılır. Bu aşama da nasıl bir görüntü istediğiniz tek tek notedilir ve ameliyat başlar. Ameliyat ortalama olarak 2 saat ile 7 saat arasındasürebilmektedir.

Image

Bu süre sizi endişelendirmesin. Oldukça normaldir.Genellikle genel anestezi ile burun ameliyatları yapıldığı için ve son dereceayrıntılı bir işlem olduğu için uzun sürebilmektedir.

Image

Ameliyattan sonra 1 haftalık iyileşme süreci vardır. İlkgünlerde ağrı ve morarma görülebilir. Buz ile mutlaka göz altlarına yanaklarasoğuk uygulama yapılmalıdır. Ameliyatın ardından 7. Gün sonra sargı ve tamponçıkar. 15 günün ardından alçı çıkarılır. Bu süreçten sonra yaklaşık 6 ay tamolarak iyileşme süreci devam eder ve 2 yılın ardından tamamen iyileşme görülür. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları