Doğum kontrolü günümüzde insanların hayatlarında büyük yer tutuyor. Geçmişten bu yana hep böyle olmuştur. Fakat geçmişte kadınların yöntemleri çok daha sıra dışı ve tehlikeliydi.

Nefes Tutma

Image

Binlerceyıl önce Yunanistan’da yaşayan Soranus adlı jinekolok bu tekniği buldu.Soranus, cinsel ilşki sırasında nefeslerini tutmalarını öneriyordu.  İlişki sona erdikten sonra hapşırarak spermindöl  yatağına ulaşmasını engelleyeceğini düşünüyorlardı.  Tahmin edileceği gibi kısa sürede istenmeyengebelikler meydana geldikçe insanlar bu saçma yöntemi uygulamamaya karar verdi.

Limon

Image

Limonunuzvarsa limonata yaparsınız yada doğum kontrolünde kullanabilirsiniz. Limonsuyuna batırılan süngeri vajinaya yerleştirirseniz, salgıladığı asit sayesindedoğum kontrol yöntemi olarak kullanılabilineceği düşünüyordu. Neyse ki çokgeçmeden işe yaramadığı ortaya çıkmış ve limonlar sadece limonata ve kekyapımında kullanılmaya başlanmıştı.

Yüksük

Image

Kadınlargebelik kontrolü için yüksük şeklinde kapaklar kullanıyordu. Bu iş için gerçekbir metal yüksük kullanmak çok aklıca bir iş değildi. 1800’lü yıllarınAvrupa’sında kadınlar elişi yaparken kullandıkları yüksükleri gebeliği önlemekiçin kullanabileceğini düşündü. Küçük ve esnek olmayan bu aletlerin, rahatsızedici ve bir faydasının olmadığını tahmin etmek zor değil.

Kola

Image


Kolanınbir içecek dışında daha bir çok kullanım alanı vardı. 1950’lerde çılgın birinsanın aklına karbonik asidin spermleri öldürebileceği fikri geldi. Sayıları azdaolsa bu fikri doğum konturol yöntemi olarak uygulayan insanların olduğukayıtlara geçti.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları