Günümüzde stres atmak için birçok yönteme başvurmaktayız. Son zamanların stres atma yöntemi olarak küçük büyük herkesin elinde olan Stres çarkı hakkında bilgileri sizler için derledik. İşte stres çarkı ile ilgili bilmeniz gerekenler.

Stres çarkı denilen ve son zamanların stres atılmasına yardımcı olduğu için hemen herkesin elinde bulunan bu alet stres topu ile aynı göreve sahip. Bu aletin stres topundan tek farkı; yalnız yetişkinlerin değil çocuklarında bu aleti stresten arınmak için kullanmaları. Yeni nesi stres atma aleti stres çarkı, içerisinde bulunan küçük bilyeler sayesinde dönmektedir. Sonaylarda yurtdışında çok popüler olan stres çarkı artık ülkemizde de bir hayli rağbet gördüğünü söylemek yalan olmaz. Stres çarkındaki rulmanları oluşturduğu sesin sinir sistemini rahatlattığı iddaa edilmektedir. Stres çarkı nasıl kullanılıyor cevabını vermek gerekirse, stres çarkının merkezinde yer alan rulmandan tutulmak sureti ile bu alet otuz saniyeden dört dakikaya kadar ekseni etrafında dönmektedir. Stres çarkının merkezinde bulunan rulman yıpranma sonucunda bozulduğu takdirde diğer rulmanları çıkarıp merkeze takabiliyorsunuz.Yedek rulmanları temizlemek için on beş dakika boyunca yağ çözücü ya da gres yağının içerisinde bekletmek kafi olacak. Stres çarkı kullandıkça hızlanan bir özelliğe sahiptir. Bu sebepten dolayı normal zamanlarda yağ kullanmamaya dikkat etmekte fayda var.

Image  Image

Stres çarkı bir kere denendikten sonra elinde düşmeyen bu stres çarklarının fiyatları ortalama 6 ila 42 TL arasında değişmektedir.  

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları