Bursa… Kimine göre tarih kokan bir şehir kimine göre yeşilliğin anası kimine göre ise tam da yaşanacak yer. Ne İstanbul gibi çokça karışık, ne de boş bir şehir bursa. Her caddesinde bir şeyler bulabileceğiniz sayılı yerlerden biri. Günler öncesinden plan yapmanızı dahi gerektirmeyecek kadar dolu dolu olan bu şehre biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz. İşte huzur katan yaşantısı, tarihi, doğası, insanları ile yeşil bursa…

1)     KOZAHAN

Image

Önceleri ipek böceği kozalarının satış yeri olarak adından söz ettiren Kozahan, Bursa’nın tekstil kenti olarak tanınmasında önemli rol oynardı. Şimdilerde kültürel eşyaların, giyim ürünlerinin,çeyizliklerin satıldığı küçük dükkânları bünyesinde barındıran Kozahan, durup soluklanmak isteyenler için de ev sahipliği yapıyor.

2)     CUMALIKIZIK

Image

Çoğumuzun efsane dizi kınalı kar ile tanıdığı Cumalıkızık, Osmanlı konutlarının dokusunu günümüze taşıyan 270 civarı evi barındıran sevimli bir yer.

3)     TOPHANE

Image

Bursa’ya bir de yukarıdan bakmak isteyenlerin buluşmanoktası olan Tophane, Bursa ziyaretinde gidilmezse olmaz manzaralara sahip bir mekân.

4)     ULUDAĞ

Image

Kış turizmininen gözde mekânı olan Uludağ, Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olarakbiliniyor. Zirvesinden bakıldığında Marmara denizinin ve İstanbul’un dagöründüğü Uludağ,  karın kolay kolayerimediği geniş bir kış mevsimine sahip.

5)     TİRİLYE

Image

Bursa’da olup canı balık çekenlerinkuşkusuz tercih edebilecekleri yer tirilye balıkçılarıdır herhalde. Mudanyailçesine bağlı olan tirilye, tarihi sokakları eşsiz manzarası ve sıcakinsanları ile keyif katacak.

6)     ULU CAMİİ

Image

Bursa’nın en ihtişamlı, tarih ve sanatkokan camisi, şadırvanının içeride olmasıyla da dikkat çekiyor.

7)     CUMHURİYET CADDESİ

Image

Bünyesinde barındırdığı iş hanları ileticaretin bursa merkezlerinden biri olan cumhuriyet caddesi, gezilip görülmeyedeğer.

8)     BOTANİK PARK

Image

Yeşilliksiz bursa olmaz diyenlere, muhteşemgörüntüsüyle botanik parkı ziyaret etmelerini önerebiliriz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları