Yaz aylarına yaklaşmakta olduğumuz zamanlarda özellikle erkekler ve bayanlar açısından kilo problemi önemli sorunlardan biridir. Kışın daha çok alınan kilolar yaz aylarına girilirken sorun teşkil etmekte. Kilo vermek için diyet ve spor yapmanın dışında uyku düzeninin de sağlanması şart. Yeterince uykumuzu alamamak hormanal dengemizi bozabilmekte ve devamlı olarak yemek yeme ihtiyacını doğurmaktadır.

Image

Diyet uzmanlarının açıklamalarına göre, tıp dilindeki adıile diyabet hastalığının oluşmasındaki nedenlerden biri de uyku düzensizliğininolmasıdır. Diğer taraftan uyku düzensizliği bir çok sağlık sorunlarına da sebepolmaktadır. Diyet uzmanları, az uykunun vücuttaki hormonal dengeyi altüstettiğini ve bunun sonucunda da yeme alışkanlığının artış gösterdiğinibelirttiler. Devamlı yemek yeme alışkanlığı da bilindiği üzere oboziterahatsızlığına sebep olmaktadır. Kaliteli bir uyku için yapılması gerekendurumlar aslında çok basit uygulamalardan ibaret. Gelelim bu rahat ve düzenlibir uyku için uygulanması gereken durumlara. İlk olarak hep aynı saatte yatağagitmek ve aynı saatte uyanmaya özen göstermek.

Image

Yatak odasının sessiz bir ortam olması ve sadece uyumak içinyatağa gitmek asla yatakta kitap ya da tv seyretmemek önemli noktalar arasındayer almaktadır. İyi bir uyku çekmek için de diğer bir yöntem yatak odasınınkaranlık olmasını sağlamaktır. Bu yöntemler uygulandığı zaman asla düzensizuyumaktan dolayı ortaya çıkabilecek hiçbir sağlık sorunlarına maruz kalınmaz.    

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları