Yıllardır birçok kişiden özellikle bizden yaşça büyük, ununu elemiş, eleğini asmış diye tabir ettiğimiz kişilerden duyduğumuz çok klişe bir öğüt, belki de inanıştır bu: “Bir kadın her zaman kendinden büyük bir erkek seçmeli” İşte cevapları.

İyi Birer Dinleyici Olmaları

Evet dinlenmek biz kadınların ihtiyaç duyduğu en temel isteklerden biri. Hayatımızdaki erkekler tarafından sonuna kadar dinlenip, gerçekten anlaşıldığımızda kendimizi en iyi şekilde ifade etmiş ve keyifli hissediyoruz. Konuşurken sözümüzü kesmeyen, fikirlerimize laf olsun diye değil gerçekten kulak veren, bize anlayışla yaklaşan olgun biriyle birlikte olmak o ilişkide kendimizi keyifli ve güvende hissettiriyor. Güvende hissettiğimizde de daha çok kendimiz oluyoruz, daha fazla içimizdeki güzellikleri karşı tarafa yansıtabiliyoruz. Kısacacı biz olabiliyoruz.

Daha Çok Kıymet Bilmeleri

Image

Kulağa çok klişe geldiğinin farkındayım. Fakat şu ana kadar kendinden yaşça büyük biriyle birlikte olmuş ya da evlenmiş kaç tane kadın tanıdıysam istisnasız hepsinin bu fikri sonuna kadar savunduğunu bizzat gözlerimle gördüm. Yaşadıkları tecrübelerden dolayı karşılarındaki kadının kıymetini ve değerini daha çok biliyorlar sanırım. Hayatta gerçekten değerli olan bir şeyin kolay bulunmadığını ve bulunduğunda da sımsıkı sarılınması gerektiğinin fazlasıyla farkında oluyorlar.

Şefkatli Olmaları

Image

Evet biz kadınların belki de hassas karnı olan nokta; şefkat. En güçlü, en soğukkanlı olanımız bile şefkatin o güçlü etkisine karşı koyamıyoruz sanırım. Kadın olmanın verdiği o narinliğin sarıp sarmalanması içten içe hepimizin hoşuna gidiyor. Hastayken pijamalarımızla açtığımız kapıda elinde mandalina poşetiyle çıkagelen bir adam gören hiçbir kadın sanmam ki bundan etkilenmesin. Belki de yılların verdiği öğretilerle yaşça büyük erkeklerin şefkat göstermeleri biraz daha kolay oluyor.

Oyunlara Gereksinim Duymamaları

Image

Belki de günümüzdeki ilişkilerin en büyük sorunlarından biri bu. İlişkilerin başlangıcında ya da sonrasında belirli stratejilerle tarafların birbirlerini sabote etmesi, ilişkiden soğutması, üstünlük sağlamaya çalışması bütün o büyüyü anında bozabiliyor. Olgun erkeklerle karşılaşan kadınlar ise genellikle ilişkilerin olduğu gibi ve herhangi bir taktiğe dayanmadan akıp gittiğini söylüyor.

Öğretici Olmaları

Hepimizin günlük hayatı bir şeyler öğrenerek ve yeni şeyler keşfederek geçiyor. Öğrendiğimiz her küçük şey hayatımıza, kişiliğimize ve ilişkilerimize bir değer katıyor. Yaşadığımız ilişkilerde partnerimizden yeni şeyler öğrenmek ve onunla yeni şeyler keşfetmek oldukça tatmin edici bir duygu oluşturuyor biz kadınlar için. Yaşça bizden büyük erkeklerin tecrübeleri sebebiyle oluşan o öğretileri, birçok kadına ilginç ve değerli geliyor. Yolunda gitmeyen bir durumda aldığımız doğru bir yorum ya da öneri karşımızdaki insanla aramızda olan ilişkiyi daha da destekliyor. Bu hem duygusal hem de arkadaşlık ilişkilerinde birçok kadın için çok önemli bir madde durumunda.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları