Kitap okumak bazı insanlara sıkıcı gelmesinden dolayı belli bir zaman sonra ellerinden bırakmaktadır. İyi bir kitap okuyucusu olmanın sırlarını sizler için derledik. Umarız bu bilgileri okuduktan sonra kitap okuma alışkanlığını kazanmış olursunuz. Şimdiden iyi okumalar.

İlgi Alanınızı Belirlemek

Image

Kitap okumaya başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey size ilgi çekici gelen kitapları belirlemenizdir. Zira bunu yapmaz iseniz o zaman kitap okumaktan çabuk sıkılırsınız.

Kitap Okurken Ara Vermeyin

Kitap okumaya başladığınız anda yapmanız gereken hiç ara vermeden bir müddet kitap okuyun. Bu durum sizi kitap okumaya karşı yakınlaştırıcı bir duruma sokacak.

Dikkat Dağıtıcı Şeylerin Etrafınızda Olmasın

Kitap okumak dikkat isteyen bir durumdur. Bu sebepten dolayı kitaba odaklanmak için sakin bir ortamın olması şarttır. Örnek vermek gerekirse, cep telefonunuzun yanında olmamasıdır. Zira eğer mesaj ya da arama gelirse dikkatiniz dağılır.

Kitabı Anlayarak Okumak

Image

Kitap okumanın en önemli kuralı anlayarak okumaktan geçer.Mesela bir roman okuyor iseniz, romanda bulunan karakter ne yaparsa sanki sizde ortadaymış gibi hissetmelisiniz.

Kitap Okumak Devamlılığı Sağlamak

Image

Kitap okuma alışkanlığını kazanmak istiyor iseniz yapmanız gereken şey devamlılıktır. O gün elli sayfa okuyup ertesi gün hiç okumazsanız kitap okumak size sıkıcı gelir.

Arkadaşlarınız İle Birlikte Okumak

Image  

Kitap okumak alışkanlığını kazanmak için yapılacak bir önemli şey ise, kitap okurken arkadaşlarınız ile okumaktan geçer. Eğer herkes kitap okursa sizde okursunuz ve bu da zamanla size kitap okuma alışkanlığını getirir.

Kitabı Severek Okumak

Kitapları okumak için okumayın, zevk almak için okuyun. Kitap okumayı gerçek anlamda severseniz bu sizler açısından birçok şeyi değiştirir.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları