Yoğun çalışma şartları içinde hayatlarını sürdüren insanlar, bu yorucu çalışmanın vermiş olduğu enerji kaybı bir müddet sonra yerini bıkkınlık ve bezginliğe bırakmaktadır. Enerji kaybı, başarısız hissetme, yıpranmışlık hissi gibi etkenlerle belirtilerini gösteren depresyon hastalığı ilk defa 1970’li yıllarda tanılanmış olmaktadır. Günümüze gelindiğinde ise bu ifade bu stresli işlerde çalışanlar için kullanılmıyor yalnız. Hemen hemen herkes tükenmişlik sendromu yaşadığını dile getirmektedir.

Amerikan psikoloji derneğinin yapmış olduğu açıklamaya göre tükenmişlik sendromunun belirtileri ş şu şekildedir; kişinin kendini uzun müddet bitkin hissetmesi, enerji kaybı,etrafında olup bitenlere karşı ilgisiz olması, herhangi bir işe adapte olamaması ya da başlamış olduğu bir işi bitirmekte zorluk yaşaması,  performans kaybı gibi faktörlerle depresyon hastalığı kendini göstermektedir.

Image   Image

Stresli bir yaşam, kişileri baskı altına almakla birlikte, bitkin hissetme, gergin olma gibi durumları da beraberinde getirmektedir. Hayata karşı sürekli bir bezginlik ve ilgisizlik ya da duyarsızlık içindeyseniz depresyon hastalığı ile karşı karşıya olabilirsiniz ve bu durum kesinlikle ciddiye almanız gereken bir durumdur. Eğer sizde de bu durumlar mevcutsa ilk yapmanız gereken bulunduğunuz monotonluk maratonundan biraz uzaklaşmanız sizin için son derece faydalı olacaktır. Size heyecan veren bir hobiye yönelebilir ya da keyif aldığınız bir eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Çeşitli egzersizler, yürüyüş ve spor yaparak kendinizi yenileyebilir ve iş hayatınıza devam edebilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları