Kadınların sırtındaki problemlerin % 73'ünün giydikleri kıyafetlerden ve aksesuarlardan geldiği ispatlanmıştır. Gardrobunuzdaki birçok öğe göründükleri kadar zararsız değildir. Sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilecek günlük giyim ve aksesuar hakkında sizi uyarmak isteriz.

1. Sıkı Pantolonlar

Sıkı Pantolonlar

Sıkıştırmanın etkisi nedeniyle,  kan dolaşımını ve yavaş sindirim gibi birçok soruna neden olabilirler. Dahası,  sinir üzerindeki baskı nedeniyle, aşırı sıkı pantolon uyluklarda uyuşmaya ve ağrıya neden olabilir.

2. Yüksek Topuklu Ayakkabı

Yüksek Topuklu Ayakkabı

Son araştırmada, Auburn Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kadınların erkeklerden dört kat daha fazla ayak problemi olduğu sonucuna vardı. Eklem ağrısı,  ayak bileği burkulmaları,ve sinir hasarı, sadece birkaçı. Bu sorunlardan herhangi birine sahipseniz, onu sevdiğiniz yüksek topuklu ayakkabılar yüzünden. Topuk ayakkabınız ne kadar yüksek ve dar olursa o kadar kötü olur.

3. Tanga

Tanga

Sık sık tanga giyiyorsanız, vajinal enfeksiyonlara, hemoroit, tahrişlere ve cildin genital bölgede sürtünme gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini bilmelisiniz. Tangayı, özellikle yaz aylarında giymemeye çalışın.

4. Ağır Küpeler ve Kolyeler

Ağır Küpeler ve Kolyeler

Büyük ve ağır küpelerin kullanımı sıklıkla, plastik cerrahi gerektiren bir sorun olan hasarlı kulaklara neden olur. Ağır kolyeler ise boyun ağrısına neden olabilir.

5. Sütyenler

Sütyenler

Yanlış sütyen tercihi sırt, omuz ve omurga ağrısı gibi soruna neden olabilir.

6. flip-flop

flip-flop

Plaj için önemli bir aksesuar olmasına rağmen, flip-floplar düşündüğünüz kadar güvenli değildir. Aslında ayaklarınızı tehlikeye atıyorlar: Bu tip ayakkabı ayaklarınızda kolaylıkla enfekte olabilecek sıyrıklara neden olabilir.
Dahası, çok düz olan flip-floplar, topuklarınızı daha fazla güçle yere vurarak rahatsızlığa ve sırt ağrısına neden olabilir.

7. Büyük Çantalar

Büyük Çantalar

Genellikle kadınlar çantalarını muhtemelen ihtiyacı olan her şeyi doldurur. Bununla birlikte, omuza fazla ağırlık taşınması kas ağrısına neden olabilir ve eklemlerinize zarar verebilir.Eğer çantanızdan vazgeçemiyorsanız, gereksiz şeyler ile doldurmamaya özen gösterin.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları