Estetik anlayışını yaşamına yeni sokanlar olabilir belki ama bunun yanında seneler boyunca bu konu hakkında birçok filme şahit olduk. İşte estetiğin gücünü anlatan filmler…

      1-Goodnight Mommy

       Image

      Avusturya yapımı çok başarılı kurgulanmış gerilim filmi. Anne bir dizi estetik operasyonları yüzü                     bandajlı olarak eve döner. Evde bulunan ikiz çocukları da bu bandajlı olan kişinin anneleri olup                         olmadığını düşünmeye başlarlar.

      2-Dark Passage

          Image

      Estetik operasyonun 40’lı senelerde inanılmaz bir şekilde bilim kurgu öğelerini taşıyan bir film.       İşlemediği bir suçtan dolayı hapse atılan başrol oyuncusu Humprey Bogart suçunu ispatlamak için                 kaçmaya başlar. Merdiven altı bir yerde yüzünü estetik ameliyat ile değiştirmekte ve                                            olaylar gelişmektedir.

     3-The Skin I Live In

        Image

    Çok zengin ve çok tanınan estetik cerrahi uzmanının kızına tecavüz edilmesi ile başlayan olaylar, kızın         bu tramvayı kaldıramaması sonucunda ölmesi ve adamın tecavüzcüyü yakalayıp evde hapseder.Yıllar           içinde de onun cinsiyetini değiştirmeden burun ameliyatından tutun da birçok operasyona kadar ölen         karısına benzeterek onun bir kopyasına dönüştürür.

    4-Vanilla Sky

    Image

  Tom Cruise’ın baş rolünde yer aldığı film psikopat sevgilisinin yol açtığı kaza sonucunda şans eseri                 hayatta kalır. Bütün parasını neredeyse bu uğurda harcamaya başlamaya hazır olmasına rağmen                     doktorların estetik konusunda estetik de bir yere kadar demesinden sonra yakışıklı oyuncunun                       hayatında yıkımlar baş göstermeye başlar.

   5- Face Off

   Image

  John Travolta ve Nicholas Cage’in başrolünü paylaştıkları filmde biri terörist ve diğeri onun yakalamaya   çalışan ajanı oynadıkları filmde birbirlerini öldürmek için yüzlerini estetik operasyon ile birbirine                   benzetmekte. Filmin sonunda hangisinin Travolta ya da Nicholas olduğunu bilinmemektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları