Dünya üzerinde birçok gizemli yapı ve yer var. Fakat kimisi neredeyse asırlardır çözülemiyor. Neden? İşte gizem tam da burada... Hadi gelin o gizemli ve hafiften ürkütücü yer, olay ve yapılara bir göz atalım!

3301 Ağustos Böceği Bulmacası

1. 3301 Ağustos Böceği Bulmacası

Şimdi ''ne bu?'' diye düşünüyor olabilirsiniz, hemen aydınlatalım. 330, tam 2012 yılından bu yana internet alemindeki çözülemeyen bir bulmaca. Farklı bir bulmaca şekli olan Cicada 3301, kimilerine göre CİA ve diğer kuruluşlarında kendi aralarında kullandığı bir iletişim ağı.

2. Coral Kalesi

2. Coral Kalesi

Edward Leedskalnin'in 1930 yılında yaptığı bu kale gizemini hala koruyor. Neden mi? Çünkü her biri tonlarca ağırlığındaki dev bloklardan inşaa edilen bu kalede hiçbir teknolojik alet kullanılmadı. Edward, yıllarca bu kaleyi yer çekimini kullanarak yaptığını söyledi ve birçok kimse ona inanmadı. İnternette biraz araştırma yaptığınızda karşınıza daha fazla şaşırtıcı bilgi çıkacaktır. Fakat hala kesin bir bilgi bulunmuyor. 

3. Utsuro-Bune olayı

3. Utsuro-Bune olayı

1800'lü yıllarda Japonya'nın doğu kıyılarında bir grup çiftçi tarafından mermer gibi parlayan bir araçtan farklı görünümlü bir kadın çıkarıldı. Kadın farklı sesler çıkarıyordu. Çoğu bilim insanı bunun uzaylılar ile ilk temas olduğunu söylerken hala bu gizem açıklanabilmiş değil.

4. Bataklık Yaratığı

4. Bataklık Yaratığı

Birçok kişi tarafından dünyanın farklı yerlerinden rapor edilen bu ilginç yaratığın fotoğraflandığı tek kareye bakıyorsunuz. Bataklıklarda görünen bu yaratığın sırrı hala çözülmüş değil. Fakat gördüğünü söyleyen binlerce insan da aynı bilgileri veriyor; ''3 uzun parmağı ve iri bir vücudu vardı...''

5. Vela Olayı

5. Vela Olayı

22 1979 yıllarında yörüngede dönen Vela uydusu Antarktika kıtasında 2 defa büyük bir patlama kaydetti ve raporladı. Fakat olayı araştıran her görevli de bir süre sonra işinden vazgeçmek zorunda kaldı. O patlamaların ise hala sırrı açıklanmadı. Antarktika tüm dünya ülkelerine yasak bir kıta.

6. Okyanustan Gelen Ses

6. Okyanustan Gelen Ses

1997 yılında ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından rapor edilen bir ses tüm bilim dünyasını tam anlamıyla şok etti. Çünkü okyanustan gelen bu kuvvetli ses bir canlıdan çıkmıştı fakat bilinen ve bu sesi çıkarabilecek kadar büyük bir okyanus canlısı yoktu. Belki de vardır, kim bilir?

7. Beale Şifreleri

7. Beale Şifreleri

1885 yıllarına dayanan bu şifreleme sistemi günümüzde hala çözülebilmiş değil. Farklı kombinasyondaki sayılardan oluşan bu şifreleme yöntemi birçok bilim adamı tarafından yıllardan bu yana inceleniyor. 

İnsanoğlu Olarak Mars'a Gidecek Teknolojimiz Varken Dünya Üzerinde Yıllardır Sırrını Çözemediğimiz 7 Gizemli Şey

Sadece bir metni çözülebilen şifre sonucu ABD'nin Virginia eyaletindeki bir koordinatta gömülü bir kısım hazine bulundu. Diğer metinlerin de hazine barındırdığı ve bu yüzden belli kişiler tarafından bilerek çözdürülmediği konuşuluyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları