Televizyon özellikle son yıllarda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Bu sebepten dolayı Televizyonun sağlığımızı nasıl etkilediği hakkındaki bu yazıya mutlaka bir göz atmalısınız.

İzleme Mesafesi

Image

Bu soruya standart yanıt genelde, televizyonu yakından izlemektir. 1960'ların sonuna kadar katot ışın tüplerinin kullanıldığı televizyon cihazları çok düşük seviyelerde UV radyasyon yayardı ve televizyon seyredenlere iki metreden daha yakından televizyon seyretmemeleri tavsiye edilirdi.

Çocuk Sağlığı

Çocuk Sağlığı

Özellikle çocuklar en çok risk altında olanlardı. Çocukların gözleri mesafede meydana gelen değişikliklere kolay adapte olduğundan, çocuklar yetişkinlere göre televizyonu çok daha yakından seyredebiliyordu. 

Güvenilir Televizyonlar

Güvenilir Televizyonlar

Ancak yaklaşık kırk yıl önce, sağlık ve Güvenlik İçin Radyasyon Kontrolü Sözleşmesi, üreticilerin katot ışını tüpleri için kurşunlanmış cam kullanmalarını zorunlu hâle getirerek televizyonları tamamen güvenilir kıldı.

Tembellik

Tembellik

Televizyonun asıl zararı, yarattığı tembel hayat tarzından kaynaklanır. Son yıllarda yapılan araştırmalarda, çocuklardaki obezite oranının arttığı, bunun da televizyon seyretmekle doğrudan ilgili olduğu ortaya kondu. ​

TV Bağımlılığı

TV Bağımlılığı

Araştırmalara göre, çocukların televizyonun başında geçirdiği süre, spor yaparak ya da açık hava aktivitelerinde geçirdiği süreden çok daha fazlaydı.

Dikkat Toplama Bozukluğu

Dikkat Toplama Bozukluğu

2004'te yapılan araştırmaya göre, günde 2-3 saat televizyon seyreden çocuklarda dikkat toplama bozukluğu görülme ihtimalinin diğer çocuklara göre %30 daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Amerikan Ailesi

Amerikan Ailesi

2005'te Nielsen araştırma şirketi, ortalama bir Amerikan ailesinin günde sekiz saat televizyon başında olduğunu koydu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları