Durup dururken uyuma halinde iken kendinizi bir anda gecenin bir yarısı uyanmış halde ve tekrardan uyuyamıyor durumunda hissediyor musunuz? Biraz kestirmek kolay bir durum olsa bile bu zamanda bunu pek de kolay olmadığını söylemek lazım. Eğer böyle bir durumda iseniz bu haberde yapmamanız gereken durumlardan bahsedeceğiz.

Banyoya gitmek

Tekrardan uyuyamama durumda olmamak için yapmamanız gereken şey gerekli olmadıkça banyoya gitmemektir. Yapılan bir araştırma oturdukça kalp atışının hızlandığını ve uyandıktan sonra gereksinim duyduğun uykuya dönmek için kalp atışı hızının düşmesi gerektiğine vurgu yapılmakta. Banyoya ya da bir şeyler atıştırmak için yataktan kalkmak sadece kalp atışını yükseltmekte ve uykuyu ihtiyaçtan çok bir görev haline getirmekte sizler için.

Image   Image

Zamanla ilgili olan şeylere bakmak

Image

Bu durumu yaşamamak için kaçınmanız gereken durumlardan biri alarm, saat ya da telefon gibi zaman ile ilgili şeylere bakmamaktan geçer.Yapılan araştırmada, insanların yeterince uyumama hususunda mantık dışı korkularının olduğunu göstermektedir. Bu durumu yaşamınızda en kötü durum olarak değerlendirmemelisiniz fakat iyi bir durum olmadığını da kabul etmelisiniz. Yaşanan bu durumun insanları gergin ve telaşlı yaptığını bilmekte fayda var. Devamlı suretle aklımızda kaç saat uyumamız gerektiğinin hesabı yapıldığı zaman daha fazla oranda strese girilmektedir. İnsanlar ilk uyandıkları anda beklenmedik bir biçimde saatlerini kontrol etme ihtiyacı duymaktadır. Bunu yapmak yerine zihnimizi boşaltmak ve rahatlamak gerekmektedir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları