Herkesin içerisinde gaz çıkartmak eylemi hoş karşılanmayan bir durum olarak bilinmektedir. Diğer yandan bu olumsuz duruma rağmen gaz çıkartmanın sağlık yönünden faydaları olduğunu bilen yoktur sanırız. İşte sizler gaz çıkartmanın sağlık açısından faydaları.

1-Şişkinliği Giderir

Yemek sonrasında eğer şişkinlik durumu oluyor ise gazçıkartmak şişkinliğin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Şişkinlik duygusuzararlı bir durum olmasa bile çok rahatsız edici ve sinir bozucudur. Şişkinliğigidermek için en kolay yöntem gaz çıkarmaktır.

2-Kolon Sağlığı İçin

Anneler çocuklarına gazını tutma diyerek tembihtebulunurladır. Bunu söylerken kesinlikle haklıydılar. Gazınızı uzun sürelitutmak zararlıdır. Zira bağırsak sorunları yaşamakta iseniz, gazınızı uzunsüreli tutmak bağırsaklara zarar vermesi olasıdır.

3-Diyetinizi Şekillendirmeye Yardımcı

Yediğiniz yemeklere göre gaz çıkartıldığını biliyor musunuz?Örnek vermek gerekirse devamlı olarak lifli besinler tüketiyorsanız sıkça gazçıkarmanız muhtemeldir. Et ağırlıklı olarak diyet yapıldığı zaman ise gazınızkokmaktadır.

4-Mutlu İnsanlar Sık Olarak Gaz Çıkaranlardır

Sık olarak gaz çıkaranlar insanların daha mutlu olduklarısöylenmektedir. Yenen yemekler dolaşım ve sindirim sistemini direkt olaraktesir etmektedir. Lahana, Karnabahar be Brüksel lahanası tüketenlerinsindirimleri daha hızlı çalışmaktadır. Sindirim sistemi düzgün çalışanlar dahafazla gaz çıkartmaktadır.

5-Gaz Çıkartmak Rahatlatır

İnsanlar genelde bu durumu açık olarak belirtmeseler de uzunsüreli gaz tutulduktan sonra gazın çıkarılması insanı rahatlatmaktadır. Gazınıtutan insanlar daha sinirli ve tedirgin bir hal alırlar.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları