Çoğu fantastik filmlerde görmekte olduğumuz ejderhalar gerçekten dinozorlar gibi var olmuş muydu? Bu konuda Dünyanın her yerinde aynı zamanda ve farklı zamanlarında tasvir edilen bu efsanevi yaratığın yaşadığına dair kanıtlar bulundu. İşte ejderhaların yaşamış olduğuna dair kanıtlar.

Fantastik filmlerde görmekte olduğumuz ejderhalar dinozorlardan farklı olarak ağızlarından ateş saçmakta olan ve fiziksel aykırılığının tersine çok rahat şekilde manevralı uçabilme özelliğine sahip varlıklardı. Bugün insanlık, varlıkları konusunda hala ikiye bölünmüş durumdadır. Ama sunulan kanıtlar görmezden gelinecek soyutlukta değil.

İşte Bilinen Gerçek Ejderha

Image

Bu yaratığa ejder denmesinin en büyük sebebi ejderhalardan evrimleşen son tür olduğuna inanılmasıdır. Çok tehlikeli olan bu tür sadece Komodo bölgesinde bulunmaktadır.

Yüz On Milyon Sene Öncesine Ait Ejderha

Image

Kanada'da ortaya çıkarılan bir kalıntı dünyayı şok etti. Nodosaur adlı bir dinozor türüne ait olduğu düşünülen fosilin aynı zamanda bir ejderha türü olabileceği konusunda da bilim adamları ayrı düşüncelere sahip.

Bu Fosile Romenler Anlam Veremedi

Image

Karpat Dağları'nda bir mağara içerisinde bulunan bu yaratık,ejderhalar yok tezini tamamen çürütür nitelikte. Bilim adamları tarafından incelenen tür yakın zamanda bozulmadan bulunan ve ejderha tasvirlerine en yakın fosil.

Ejderhaların Torunları

Image

Endonezyalı yerel halk tarafından Agni adı verilen, balta girilmemiş ormanlarda yaşayan kanatlı sürüngenlerin ejderhaların torunları olup olmadığı merak edilmektedir.

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları