İsveç’in Helsingborg kasabasında bulunan Başarısızlıklar Müzesi, aralarında Nintendo’nun ilk sanal gerçeklik deneyimi olan Sanal Çocuk ve Twitter’ın 200 dolarlık yalnızca Twitter’a erişim sağlayan TwitterPeek’inin de bulunduğu bir koleksiyonla halka açıldı. Sizler için bu müzede yer alan ürünlerin bazılarını derledik.

Trump: The Game

Image

1989’da satışa sunulan bu oyun, Monopoly tarzında insanların mülk alıp sattığı bir masa oyunu. 2 milyon adet satması beklenen oyun yalnızda 800.000 adet sattı. Dr. West bu başarısızlığın sebebini "Kötü tasarlanmış bir oyundu. Çok karmaşıktı ve kimse talimat kılavuzunu anlayamıyordu,” diyerek açıkladı.

Rejuvenique maskesi

Image

1999 satışa sunulan ve aynı senede durdurulan bu ürün, yüz kaslarını çalıştırmayı hedefleyen elektrikli bir maske. Korku filmlerini aratmayan bu ürün piyasaya sürüldüğü sene, Dynasty filminin yıldızı Linda Evans tarafından desteklenmişti.

Harley Davidson Parfümü

Image

1990'larda motosiklet üreticisi Harley Davidson, marka imajını kullanarak bir dizi yaşam tarzı ürününü piyasaya sürmeye çalıştı. Bu ürünlerden biri olan erkek parfümü, markanın erkeksi imajını tehlikeye attığı için kısa süre sonra durduruldu.

Apple Newton

Image

Apple şu sıralar çok başarılı olsada, eski ürünlerinden biri olan Apple Newton sayesinde Başarısızlıklar Müzesi'nde kendine yer edindi. 1993 senesinde piyasaya sürülen bu cihazın el yazısı tanıma fonksiyonu beklentileri karşılayamadı. 

Kodak DC40

Image

Ticari bir başarı olan bu kameranın sergiye dahil edilmiş olması, müzeye ismini veren ‘başarısızlık’ kelimesinin geniş tanımını vurguluyor.

Coke II

Image

Orijinal içeceğinin daha tatlı bir versiyonunu yaratmak isteyen Coca Cola, 1985’de Coke II’yi biyasaya sürdü. Ancak kısa sürede tüketicilerin orijinal lezzeti tercih ettiğini fark eden Coca Cola, eski tarifine dönüş yaptı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları