Avrupa ülkelerinde Yaşam İksiri olarak adlandırılan mucizevi İsveç Şurubu oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir. Şifalı bitkiler uzmanı Rahip Kneipp’in söylemiş olduğu ‘’Her hastalık için bir şifalı bitki vardır’’ sözünü dikkate aldığımız zaman bu şurup çeşidinin her türlü hastalığa iyi gelmesinden dolayı kimsenin şaşırmaması gerekmektedir.

Image

Herkesin evinde bulunması gereken her derde deva olan İsviçre şurubu iştahsızlıkta,uykusuzluk sorunu olduğunda, romatizmal ağrılarda, mide kramplarında, fazlaalkol ve yemek tüketildiğinde ve dişeti rahatsızlıkları olmak üzere birçokhastalığa derman olmaktadır. Bu şurubun içeriğinde; safran, sinameki yaprağı,kafur, ışkın kökü, küçük çayır güzeli, tiryak, melek otu kökü, balsıra, mürağacı, gümüş dikeni kökü, sarısabır kökü bulunmaktadır. Bakıldığı zaman busayılan bitkilerin hepsi tek başına bir mucizevi bitkiler olarak bilinmektedir. Her derde deva olan İsviçre Şurubunu mutlaka bitki çayı ya da ılık su ile karıştırılmaksureti ile tüketilmesi gerekmektedir. Bu şurubun asla süt ile kullanılmamasılazımdır. Günde iki kere hem sabah hem de akşam bir tatlı kaşığı şurubu su ilekarıştırarak içilmektedir. Fakat hastalıkta bir iyileşme görülmez ise bu oranüç çay kaşığına kadar çıkarılabilmektedir.

Image

Ağır hastalık durumunda olan kişiler iki ya da üç yemekkaşığı şurubu bitki çayı ile karıştırarak tüketebilmektedir. Her öğünün yarımsaat öncesinde ve sonrasında içilmektedir. İçten kullanılmasının yanında bir dedıştan kullanılma özelliğine de sahiptir. Sorun teşkil eden bölgeye kompresyapılarak uygulanmaktadır. İlk olarak kompres yapılacak bölgeye alkolün cilditahriş etmemesi için portakal kremi ya da zeytinyağı sürülmektedir.  Daha sonrasında ise İsviçre şurubu pamuğabatırılmak sureti ile sorun olan bölgeye baskı yapılmaktadır. Her seferindeaynı pamuk kullanılması şurubun etkisinin artmasına neden olacaktır. İyileşenekadar bu sürecin yapılması gerekmektedir. Sonuç olarak sorun olan bölgedezamanla hiçbir sıkıntı kalmamaktadır.      

 Image

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları