Yaz aylarına girmemize şurada ne kaldı. Özellikle erkekler ve bayanlar açısından kilo problemi önemli sorunlardan biridir. Kışın daha çok alınan kilolar yaz aylarına girilirken sorun teşkil etmekte. Kilo vermek için rejim ve spor yapmak haricinde uyku düzeninin sağlanması da önemli bir husustur. Yeteri kadar uykumuzu alamamak hormonal dengemizi bozabilmekte ve sürekli olarak yemek yeme ihtiyacını doğurmaktadır.

Diyet uzmanlarının açıklamalarına göre, tıp dilindeki adıile şeker hastalığının oluşumundaki sebeplerden biri de uyku düzensizliğininoluşmasıdır. Diğer taraftan uyku düzensizliği birçok sağlık sorunlarına dasebep olmaktadır. Diyet uzmanları, az uykunun vücuttaki hormonal dengeyi altüstettiğini ve bunun sonucunda da yeme alışkanlığının artış gösterdiğinibelirttiler. Devamlı olarak yemek yeme alışkanlığı da bilindiği gibi obezitehastalığına neden olmaktadır. Kaliteli bir uyku için yapılması gereken durumlaraslında çok basit uygulamalardan ibaret. 

Image

Gelelim bu rahat ve düzenli bir uykuiçin uygulanması gereken durumlara. İlk olarak hep aynı saatte yatağa gitmek veaynı saatte uyanmaya özen göstermek. Yatak odasının sessiz bir ortam olması vesadece uyumak için yatağa gitmek asla yatakta kitap ya da TV seyretmemek önemlinoktalar arasında yer almaktadır. İyi bir uyku uyumak için diğer bir yöntem iseyatak odasının karanlığa bürünmesini sağlamaktan geçer.  

Image    Image

Bu yöntemler uygulandığı zaman asla düzensiz uyumaktandolayı ortaya çıkabilecek kilo almak gibi birçok sağlık sorunlarına yolaçmamaktadır.      

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları