Nazar boncuğu küçük bebeklere “Nazar değmesin!” diye daha çok takılan ve onları nazardan koruyacağına inanılan şekil itibari ile göze benzeyen bir aksesuardır. İçinde bulunan mavi, yeşil ve sarı renkler kişiye psikolojik anlamda etki eden renklerdir

Mavi ve yeşil sakinlik ve huzur irken sarı ise yaratıcılık ve canlılık hissi vermesi ile birlikte geçicilik hissi de vermektedir. Yani nazar boncuğunun maddesel olarak bir etkisi bulunmaktan çok renklerin kişi üzerinde rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple kullanılan nazar boncuğunun sadece inanç gereği psikolojik olarak rahatlama sağladığı vurgulanmaktadır. Kötü enerjiyi almada etkili olan mavi ve yeşil, kırmızı, turuncu gibi renklerin yaratacağı gerginlik hissini de engellemektedir.

Image     Image

Nazar boncuğunun tek başına nazara karşı bir etkisi bulunmamakla birlikte uzmanların belirttiğine göre kişilerin düşüncelerinin ve inançlarının başına gelecek olaylar üzerinde etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple nazar boncuğunun “Nazar değmesin!” diye kullanılmasının kişinin inancı nedeniyle işe yaradığı varsayılmaktadır. Olumlu enerji akışını sağlamaya yarayan renklerin bir arada kullanımı kişiye huzur vermekte ve böylece olumsuz enerji ile karşılaşıldığında da daha rahat üstesinden gelinmesi sağlanmaktadır. Çoğu kişinin büyüklerinden gördüğü bir adet olan nazar boncuğu taşıma, kişiye psikolojik tatmin sağlamanın dışında maddesel etkisi bulunan bir eşya değildir. Ancak bir adet haline gelmiş olan nazar boncuğu taşıma ya da evlerde nazar boncuğu bulundurma çoğu kişinin vazgeçmediği bir alışkanlık olarak hala devam etmektedir. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları