Sigara içmenin başta kanser olmak üzere birçok sağlık sorununa sebep olduğunu bilmeyen yoktur. Bundan dolayı son zamanlarda sigarayı bırakmak için kullanılan elektronik sigaraların sanıldığı gibi masum olmadıkları ortaya çıktı.

Image

Sigara kadar olumsuz bir etki yapılmadığı düşünülen elektronik sigaraların bağışıklık sistemine, dişlere ve solunum yollarına hiç azımsanmayacak düzeyde zararları bulunmakta. Yapılan bir araştırma sonucunda elektronik sigara vücudu bakteri ile virüslere karşı savunmasız bırakmasının yanında bağışıklık sistemine de zarar verdiği tespit edildi. Bir diğer araştırma sonucunda ise elektronik sigara aromalarında bulunan bir maddenin solunum yollarına zarar verdiği tespit edildi. Kanserojen yapmaktan olan maddelere rastlanılan elektronik sigaralarda ayrıca aroma verici sıvıların muhteviyatında tespit edilen maddelerin diş ve diş etleri üzerinde yıkıcı düzeyde etkiler bırakmaktadır. Diş yapısında meydana gelen bozulmalar, mine dokusunun harap olmasına, dişetlerinde çekilmelere ve ağızda oluşan kötü kokulara neden olmaktadır.

Image  

Elektronik sigaralar sadece dişlerde sorun yaratmaz aynı zamanda ağız içerisinde yaraların oluşmasına neden olmaktadır. Bu sigarayı kullananlara yapılan muayenelerde dişetlerinde çekilmelere, yapısal bozukluklara ve bağışıklık sisteminin baskılanmasına rastlanılmıştır. Elektronik sigaralarda aynı normal sigaralarda olduğu gibi insan sağlığı açısından tehlike yaratacak maddeler tespit edilmiştir. Siz siz olun sigarayı bırakmak uğruna içtiğiniz elektronik sigaraların da aynı şekilde insan sağlığına zarar verdiği gerçeğini bilin. İster sigara normal isterse elektronik olsun sigaradan uzak durmakta fayda var. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları