Üniversiteyi büyük çabalar ile kazanıp bitir, bölümü büyük heyecanla oku, amma ve lakin okul bitince iş bulama… Gençlerin en büyük dramı ne yazık ki budur. Sizlere bu yazımızda son derece kaliteli ancak değeri ne yazık ki bilinmeyen meslek gruplarını derledik.

1.      Uluslararası İlişkiler Uzmanı

Bölümün puanları almış başını gidiyor. Dersler desen politikadan siyasete tut da İngilizcesi, Rusçası, Almancası, Arapçası…Görülmedik ders işlenmedik konu yok. Son derece zorlu bir dört yılın ardından,üstelik ülke için son derece ihtiyaç olan Uluslararası ilişkiler uzmanları değeri bilinmeyen meslek grupları arasında ilk sırada yer alıyor.

Image

2.      Arkeoloji

Tarihi değerler bakımından oldukça zengin olan ülkemizde ne yazık ki arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinin değeri göz ardı edilmektedir.Geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez diyerek değerlerinin en kısa zamanda bilinmesi dileğiyle…

Image

3.      İktisat ve İşletme Mezunları

Image

Tüm dünyada büyük değer gören bu meslek mezunları günümüz dene yazık ki mesleklerinden çok uzak işlerle uğraşmaktadırlar. Satış sorumlusu,muhasebeci gibi sıfatlar altında 4 yıllık emekleri heba olan bu grupta değeri bilinmeyen meslek grupları arasında en çarpıcı bölümlerden birisidir. Ülkede ekonomi bu kadar hareketli ve sallantılı iken mutlaka doğru alanlarda istihdam edilmeleri gereken bu gençler olmadık işlerde, hak etmedikleri mevkilerde çalışarak gerekli özenin gösterilmesini beklemekte. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları