Aynı kıtada bulunmamıza rağmen Çin ile ortak kültür açısından çok fazla bir yakınlığımız yoktur. Tüm dünyanın hayretler içerisinde izlediği Çin’de birçok farklı durum mevcuttur. Bu yazımızda sizlere dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin hakkında 7 şaşırtan gerçeği derledik.

 1.      Ketçap ilk olarak Çin’de bulunmuş sonrasındadünyaya yayılmış bir lezzettir.

Image

 2.      Oldukça kalabalık olan bu ülkede elbetteFast-Food tüketimi yüksektir. Oturacak yerden ziyade öncelikle araba servisalınmakta, araba park yeri bulduktan sonra yemeği yemek adına restoranageçilmektedir.

3.      Çin Halk Cumhuriyetinde polislerin yardımcısıköpekler değil ördeklerdir. Oldukça ilginç olan bu uygulamanın sebebini iseoldukça mantıklı bir şekilde açıklıyorlar. Ördeklerin köpeklere nazaran dahasaldırgan ve keskin gözlere sahip oldukları için tercihleri ördekten yana.

4.      Ülkede her yıl 1 milyondan fazla kız çocuğusokağa terk edilmekte yahut kürtaj ile yaşamlarına son verilmektedir. Sonderece saçma ve anlamsız bu tutum ise Çin tarafından oldukça olağankarşılanmakta.

5.      Hava kirliliği sebebi ile gündüz vakti insanlarbirbirini görmekte zorluk yaşıyor. Bu kirlilik o kadar yüksek boyutlara ulaşmışki Pasifik okyanusunu aşarak ABD’ye zarar veriyor. Aynı zamanda bu kirlikten dolayıÇin’de 40 yaşlarında birisi 70 yaşlarında görünebiliyor.

Image

6.      Yılda ortalama olarak 4 bin kedi ortalıktankayboluyor. Bu kaybolmanın sebebi ise Çinlilerin böcek yediği kadar kedi deyemesi. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları