Bağımsızlığın ilan edilmesi ile birlikte özgür ruhla koşarak bir ev tutup yalnız yaşamanın keyfini çıkaranlar zaman zaman aile evine özlem çekebiliyor. Sizler için bu anların neler olduğunu derledik.


1.      Hastalanıp yatak döşek yatarken

Annenin yaptığı sıcak bir çorba, hizmetin 7/24 olduğu ozamanlar mazide canlanır. Bir kanepeye kıvranıp burun çekerken anne evindegelsin nane limonlar gitsin ıhlamurlar.

2.      Ev yemeğine duyulan büyük özlem

Aile evinde iken burun kıvırdığınız yemekleri bileözlersiniz. Bir yumurta bir kuru ekmeğe talim olmak sizi derinden yaralar.

 3.      Sabaha annenin/babanın o güzel sesi ile uyanmak.

Mutfaktan gelen çay kaşığı sesleri, mis gibi kızartmakokusunun eşliğinde nazlanarak yataktan çıkmanın keyfi ile birlikte anneninbabanın güzel sesi varken alarm sesi ile aniden yataktan fırlayıp bir poğaçakemirilen o an.

4.      Evde kendinizi kaybettiğiniz o an

İş, okul derken ev ile ilgilenemediğiniz zaman dilimlerindeev adeta Pazar alanına döner. Bazı zamanlar kendinizi bile kaybetmediğinizeşaşar kalırsınız. Böyle dönemlerde aile evinin o düzenini, sadeliğini vetemizliğini ararsınız.

5.      Ev kirası ve faturaların ödeme gününün geldiği oan

Yediğin önünde yemediğin arkanda, paranın cebinde kaldığıaile evine bu zaman diliminde özlem artar. Tüm paranın faturalara gitmesi ilebirlikte uzaklara dalar insan… 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları