Pelvis tabanı ya da bir diğer adı ile aşk kasları olarak da bilinen bu kaslar bu bölgede bulunmaktadırlar. Eğer düzenli egzersiz yaparsanız bu istikrarlı çalışmalarınız sonucu verimli bir cinsel hayata sahip olabilirsiniz demektir. Ayrıca sarkma endişeniz bar ise yapacağınız bu çalışma tam sizlik diyebiliriz.

Doktor Kegel tarafından ortaya konan aşk kasları egzersizlerine Kegel egzersizi denenmektedir.  Aşk kasları günde bir ya da iki defa kasılmasını söylemektedir Kegel. Pelvis taban kası hareketinin kullanımının ilk sebebine bakılacak olur ise, kullanım dışı kalmış olan kasların güçsüz düşmesinin önüne geçerek orgazm olayını aktif hale getirmektir. İşte bu egzersizler üç şekilde gerçekleştirilmektedir.

Köprü

Öncelikliolarak yere sırt üstü uzanmanız gerekmektedir. Sonra yerde dizleriniz kırıpkalçanızı yukarı kaldırmak suretiyle, nefesinizi 10 saniye tuttuktan sonrakalçanızı yere indirin ve bu sırada da ellerinizi yanlarınıza uzatın.

Duvar

Bu hareketigerçekleştirmek için duvara arkanızı dönün, sandalye de sırt üstü oturur gibiyaslayın ve on saniye nefesinizi tutun ve bu hareketi on defa tekrar edin.

Ölü böcek

Aşk kası egzersizinin son hareketini yapmak için yere sırt üstü yatıp bacaklarınızı karnınıza çekinve kollarınızı yukarı kaldırın ve kollarınızı sırasıyla başınıza kaldırın  ve yine bu hareketi on defa tekrar edin.kaslarınızı aktif hale getirmenin ilk adımını gerçekleştireceksiniz. 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları