Her öğün esnasında aşırı yemek yiyip nefes tekniğini uygulayarak tabi ki mümkün değildir ama eğer metabolizma hızı yavaş ya da sindirim sisteminde bir düzensizlik var ise gündelik yaşantınızda ekleme yapacağınız nefes tekniği yöntemi ile zayıflama sürecine ve ideal durumda olduğunuz kiloları korumak mümkün olmaktadır.

Nefes alma ritmi sağlık açısından önemli ritüellerden birisiolarak bilinmektedir. Nefes alma ve verme eylemi gün boyunca farkındalığımızıvermek sureti ile kontrol altında tutabildiğimiz bir mekanizma olmamak ileberaber diğer taraftan nefes alma ve verme eylemi sinir sistemi tarafındanzihinsel olarak bulunmakta olduğumuz ortama eş olarak değişmekte olan birmakine gibi çalışan düzendir. Yapılan araştırmaların neticesi sonucunda nefesalma tekniklerinin zayıflamaya yardımcı olması haricinde stresin yönetimine,fiziksel ve zihinsel olarak detoks yapılmasına, depresyona karşı panzehirgörevi görmesi, kanda bulunan bağışıklık sistemi hücrelerinde olumlu düzeydeetkili olmaktadır. Sindirim sistemini düzenlemesi, insandaki özgüveni vecesareti arttırması ve ses tonunu mükemmel hale getirmesini de sayabiliriz.

Image       Image

Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de nasıl her günher insan her ilacı kullanmıyor ise, nefes tekniğinin de yan etkilerininolduğunu bilmekte fayda var. Zayıflamak uğruna nefes tekniğini her insanın uygulama gibi bir durumuyoktur.  Kalp rahatsızlığıgeçirenler,  Hamilelik süreciniyaşayanlar, çok düşük veya yüksek tansiyon sorunu olanların bu tekniğiuygulamaması önemli bir durum harz etmektedir.       

Image

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları