Geçmişten beri yazısız kurallar ve ön yargılar sebebi ile kadınların yardım isteyen, zayıf ve hassas bir yapıya sahip oldukları yönünde düşüncelere sahip olundu. Ama geçek böyle değil tabi ki artık kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilen varlıklar oldular. İşte özgür ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadınların yedi özelliği.

1.      Her zaman güçlü durmaya özen gösterirler. Birortamda yahut birisinin omzunda ağladıklarını görmek imkansızdır. Birininkendine acıması onlar için doğru bir davranış değildir. Kendi evinde dört duvararasında ağlayıp yorgana sarılsalar da dışarıda yıkılmayan duvar gibi durmayıoldukça iyi becerirler.

2.      Belirledikleri sınırlar vardır. Eğer birisi busınırı aşmaya kalkarsa haddini bildirmeyi iyi bilirler. Sınırı aşanlarabıkmadan usanmadan yeni sınırlar koyarlar. Genel olarak da hayatta kendisınırları doğrultusunda ilerlerler.

3.      Ne istediklerini bilirler. Sürekli kararsızkadınlara inat istekleri nettir.

4.      Kem küm etmek onların işi değildir. Nedüşünüyorlarsa karşısında ki insana çat çat söylerler.

5.      Özgürdüler. Hayatlarına müdahil olunması onlariçin bir hak ihlalidir. Bu sebeple inandıkları değerler doğrultusunda kimsedenyardım almadan ilerler ve kararlarını tek başlarına verirler.

6.      Yılmaz ve yıkılmazlar. Çok büyük olaylar ilekarşı karşıya kalsalar dahi isyan edip her şeyden elini ayağını çekmek bukadınlara göre değildir. Her ne yaşanırsa yaşansın hayata karşı dik ve güçlübir duruş sergilerler. Onlar için yenilmek kaybetmektir. Kaybettikleri andagücünü toplayıp kazanmak adına büyük bir atağa geçerler.

7.      İtaat etmek asla onların tarzı değildir. İtaatkelimesi onlar için irite edicidir. İtaat etmez bunun yerine fikirlere önemveriler. Hayata bakış açıları budur. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları