İnsanın hayattan zevk alması, zamanın hızına yetişe bilmesiyle doğru orantılıdır. Sürekli zaman tarafından kovalanan insanın hep iki ayağı bir pabuçta olacak, sürekli telaş içinde yorulurken, ilerleyen süreçte dönüp baktığındaysa yaptığı işleri yarım yamalak bulup beğenmeyecektir.

 Motivasyon Önemli

                Bir işi zamanında bitirmeninen önemli koşulu motivasyonukaybetmemektir. Evinde ve iş yerinde huzursuz olan insanın, motivasyonsağlayabilmesi mümkün değildir. Çabalamave başarma isteği duymayan bireyin öncelikle kendisine "Ailemle mutlumuyum? Doğru mesleği mi yapıyorum? Hayatta moralimi bozan, beni engelleyenlernelerdir?" sorularını sorması gerekir. Nasıl ki istediği toprağı, güneşi,suyu ve sıcaklığı bulamayan bir ağacın gürleşerek yetişmesi mümkün değilsehayatında olumsuzluklar bulunan bir insanın rahat çalışabilmesi ve mutlu olmasımümkün değildir. Sevdiği işi yapan ve evindemutlu olan insan, günlerce hiç yorulmadan çalışmaya, işine odaklanmayadevam edebilir. Bu tarz insanlara sabahları erkenden kalkıp işe gitmek bilehoşnutluk verecektir.

Zamanla Dost Olun

 İnsan, zamanı geri getiremeyeceğini veya istediği bir zaman dilimine geçişyapamayacağını unutmamalıdır. Bu yüzden planlarımızı yaparken temel belirleyici, zaman olmalıdır. Vücudumuzunbiyolojik saatini dikkate almalıyız. Uyku, yemek, çalışma saatlerimiz, kendimizve sosyal faaliyetler için ayırdığımız zamanlar önceden belirlenmiş olmalı. Kesinçizgilerle, dakikası dakikasına planlar yaparak kendimizi bunaltmamız doğruolmaz ancak, zamanla tatlı bir uyumsağlarsak ne yapacağımızı düşünerek vakit kaybetmeyiz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları