Girişimcilikte en nihayetinde insan tarafından yapıldığı için en basit motivasyon şekli başarıdır. Başarı sadece girişimciyi değil aslında ne iş yaparsanız yapın sizi motive eder. Başarıya ulaşma konusunda motivasyon oldukça önemlidir. Kişi motive olmadığı hiçbir işte başarı sağlayamaz.

Herkesin kendine has motivasyon yöntemleri vardır. Kimini müzik dinlemek motive eder kimini kitap okumak. İşe öncelikle kendinizi motive edecek şeyleri sıralamakla başlamak daha faydalı olacaktır. Eğer kendinizi motive edecek yöntemleri bilmiyorsanız işte size bir girişimciyi motive edecek 4 yöntem.

Günlük Olarak Kazançların Kaydını Tutmak

Mevcut iş fikrinin ilerlediğini yani büyüdüğünü görmek ve kazancın artması elbette sizi motive edecektir. Bu yöntem hem sizi motive edecek hem de şirketinizin ne kadar büyüdüğü konusunda size geri bildirimde bulunacaktır. Kendinize maddi olarak günlük, haftalık ve aylık periyotlarda hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için gayret gösterin. Kazancınızın kaydını tutarak bu hedeflere ne kadar yaklaştığınızı görmek sizi motive edecektir.

Potansiyel Networkü Keşfetmek

Network her işte önemlidir ancak girişimcilikte daha fazla önem arz etmektedir.  Örneğin Kyani gibi bir network marketing şirketinde bağımsız iş ortağı iseniz network çok önemlidir. Girişimcinin networkünü keşfetmesi demek potansiyel müşterilere ulaşması demek, potansiyel müşterilere ulaşması demek daha fazla satış demek, daha fazla satış ise başarı ve doğal olarak motivasyon demek.

Pozitif Çalışma Ortamı

Girişimciyi motive edecek unsurlardan bir diğeri de onu pozitif yönde etkileyecek bir çalışma ortamıdır. Burada çalışma ortamında kasıt sadece ofis veya çalıştığınız mekan değildir. Çalıştığınız zaman ve çalıştığınız ortam ve işte yine aynı şekilde size pozitif enerji vermelidir. Kısacası yaptığınız iş sırf para kazanmak için değil hevesli ve istekli olduğunuz bir iş olmalıdır ki size pozitif enerji versin.

Olası Riskleri ve Stresi Azaltmak

Kimileri için risk motivasyon kaynağıdır kimileri için ise stres kaynağı. Eğer ikinci seçenek size hitap ediyorsa girişiminizi hayata geçirmeden önce riskleri ve bu işin getireceği stresi belirleyin. Sonrasında başarısız olmamak adına bunu yapmak yararınıza olacaktır. Risk ve stres her işte vardır ama risk seviyesi oldukça düşük girişimcilik gibi girişimcilik türlerine yönelebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları