Yapılan araştırmalar sonucunda doktorlar tarafından kolestrol yükselmesine sebep olduğu açıklanan ve son yıllarda yumurtadan özür dilemeye kadar varan bir süreç yaşayan yumurtanın içerisinde 6 gram protein maddesi bulunmaktadır ve bunun yanında da yumurta protein içermekte olan besinler arasında bütçeye zarar vermeyen bir besindir

Kolayca vücut tarafından sindirilme özelliği yüksek olan yumurtanın tamamına yakını vücut tarafından kullanılmak sureti ile proteine dönüştürülmektedir.

Image

Peki, yumurtanın ne gibi faydaları bulunmaktadır? Yumurta önemli derecede protein kaynağı olmasının yanında fosfor, demir gibi vücudumuz bakımından yaralı olan bir zengin içeriğe sahiptir. Her şeyden önce haşlanmış yumurta diğer hazır yiyeceklere oranla tokluğun daha uzun sürmesini sağlamaktadır. Yumurtanın sarısında bulunan A vitamini sayesinde gözlerimizin daha iyi görmesini sağlar. Diğer bünyesinde bulunan D vitamini sayesinden ise kemiklerde oluşması muhtemel bozuklukların önüne geçmektedir. İçermiş olduğu B vitamini de besin öğelerini enerjiye dönüştürmeye yardımcı olmaktadır. Zengin içeriği sayesinde kemiklerin gelişimini destekler. Diğer taraftan dişleri de güçlendirmekte. Vücudumuzun dış etkenlere karşı direnç kazanmasını sağlar.Yumurtada bulunan demir kan yapımında etkilidir. Yumurtanın içerisinde biyotin vitamini olmasından dolayı beyin, tırnak ve saçların gelişiminde önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu vitamin en çok yumurtada bulunmaktadır.

Image         Image 

 Sonuç olarak bu kadar zamandır yenmesi bakımından zarar olarak görülen yumurtanın bu haberle beraber zarardan çok faydası olduğunu er geç anlamış olduk.       

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları