Uzun bir maraton ardından artık bir dönemin kapanışı ile yeni bir döneme adım atılıyor. Lise döneminizin son yıllarında iseniz ve sizi üniversite telaşı sardı ise bu yazımızda sizlere yardımcı olmak açısından üniversite seçimi nasıl yapılmalı bunları derledik.

Henüz kafanız da belirginleşen bir meslek dalı yok ise ve buaşamada kararsızlık süreci içine girdi iseniz öncelikle seçeneklerinizibelirleyin. Lisede sözel, eşit ağırlık, sayısal olarak ayrılan bölüm dâhilin dehangi meslek grupları var bunları belirleyin. Önünüzde hazır bir liste olsun vebu liste dahilinde kararınızı verin.

Image

Eğer sözel bölümde iseniz tercihlerinizgenellikle sosyal alanlara kayar. Tarih, sosyal, sanat alanında tercihleryapabilirsiniz. Eğer eşit ağırlık bölümünde iseniz bu aşamadatercihler oldukça geniştir. Hukuk bunun yanı sıra İİBF fakülteleri olarakadlandırılan Uluslar arası ilişkiler, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme olarakbirçok bölüm sunulur. Ayrıca öğretmenlik alanı olarak birçok bölüm vardır.

Image

Eğer sayısal bir bölümde eğitiminizi sürdürüyor iseniz Tıp,Mühendislik gibi fakülteler ön plana çıkar. Bu aşamada tercih seçiminde üniversiteyıllarından sonraki sürecide belirlemelisiniz. Eğer özel bir alanda çalışmadüşünceniz var ise ona göre, kamu hayaliniz var ise ona göre bir belirlemeyapmalı aynı zamanda puana göre üniversite kalitelerini de eşleştirip yaşamakistediğiniz şehri de göz önünde bulundurmalısınız. 

Image

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları