Birçok cep telefonu kullanıcısının başına ufak tefek kazalar mutlaka gelmiştir. Bu yaşanmakta olan kazalardan en çok yaşananı cep telefonlarının suya düşmesidir. Peki, cep telefonu suya düştükten sonra neler yapılmalı? Suya düşmüş olan telefonlar nasıl kurtarılır?

Günümüzde cep telefonlarında birçok önemli bilgileri saklamaktayız. Ama ne yazık ki hiç olmadık zamanlarda cep telefonlarının başına ufak tefek kazalar da gelmiyor değil. Daha çok yaz aylarında meydana gelen cep telefonun kazaları arasında telefonların denize düşmesi durumu mevcut.Telefonunuz suya düştü ve panik oldunuz hiç panik olmaya gerek yapılacak olan işlemler sayesinde telefonunuzu kurtarmak mümkün olmakta. Gelelim suya düşen telefonları kurtarmak için yapılacak olan işlemlere. İlk önce suya düşmüş olan cep telefonunu hiç vakit geçirmeden çıkarmak ve kapatmak. Daha sonrasında ise telefonunuzu parçalara ayırarak telefonun içerisinde bulunan SIM kartı ve bataryayı çıkarmak sureti ile kurumaya bırakmak.

Image  Image

Tüm bu işlemlerin yapılmasından sonra da telefonu bir pirinç tabağının içine batırmak sureti ile daldırmak ve bir süre bekletmek. Bu sürenin 48 saat olması gerekiyor. Bu işlemden sonra eğer telefonun dışında bir nemlenme var ise bu kısmı silmeniz gerekir. Cep telefonu tam anlamı ile kurumuş ise telefon açılır şanslı iseniz cep telefonunu kullanmaya devam edebilirsiniz.    

 Image  

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları