Vücudumuz için gerekli olan C vitamini açısından oldukça zengin olarak bilinmekte olan Limon turunçgiller ailesine mensup bir meyvedir.Diğer birçok sebzede ve meyvede olduğu gibi Limon’un içerisinde vitaminler, fito kimyasalar adı verilen bileşikler ile bolca mineraller bulunmaktadır. Ayrıca limonda magnezyum ve bakır bolca bulunmaktadır.

Ne kadar çok limon tüketilirse o kadarda kan damarlarını genişletmesinden dolayı kan akışını hızlandırmaya da katkıda bulunmaktadır. Gelelim limonlu su içmenin faydalarına. 

Image

Başta damar açıcı özelliği bulunmasından dolayı karaciğerinsağlığı açısından önemlidir. Her sabah suya limon katarak tüketmek gün boyuncasindirim sisteminin rahat çalışmasına yardımcı olmaktadır. Yani bağırsakhareketlerinin bir düzene girmesini sağlamaktadır. Diğer faydalarından biri de toksitmaddelerin vücutta birikiminden meydana gelen kırışıkların giderilmesindeetkili bir rol üstlenmesidir. Her sabah içilen limonlu suyun yaşlanmayıgeciktirici etkisi yapılan araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Image

C vitamininin vücutta bulunan yağları metabolize etmesindeoynadığı rol konusunda ayrıca araştırmalar yapılmıştır.  C vitamininin tek başına zayıflatıcı biretkisi yoktur ama egzersiz sırasında alınan yeterli miktarda C vitaminini tüketenlerinyağ yakımı daha iyi olmasından dolayı kiloları da daha az olduğugözlemlenmiştir. Rejim yapıldığı zamanda destek olarak tüketilen limonlusuyunun içerisine güzel bir koku vermesi ve lezzet katması açısından tarçın daekleyebilirsiniz.  

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları