Yapılan araştırmalara göre şımarık çocuklar ileride hayata atılmakta zorlanmaktadırlar. Ebeveynler çocuklarının önündeki her engeli kendileri kaldırdıkları zaman, çocukların ileride zihinsel sorunlarla karşılaşmalarına sebep olmaktadırlar aslında. Takdir edersiniz ki bu denli el üstünde tutulan çocukların sorunlarla karşılaşmaları muhtemel olmaktadır.

Şımarık çocuklar, kendi sorunlarını kendi çözemedikleri gibi,önlerine çıkan engelleri aşmak konusunda da son derece başarısız olmaktadırlar.Anne-babalar sözde çocukları için en güzel şekilde zorluk çekmeyecekleri bir yaşam sunarak aslında geleceklerini, kendi ayakları üzerinde durma yetilerini bir anlamda ellerinden almış olmaktadırlar farkında olmadan. Onlara sorulduğunda ise çocuklarının en iyisine layık olduğunu söyleyeceklerdir haklı olarak fakat kendi problemlerini kendilerinin çözmelerinin güdülenmemesinden kaynaklı,kendine yetersiz bireyler sunmaktadırlar topluma.

Image   Image  

Şımarık çocuklar sorunun temelinde yatan aslen temel etken anne-babanın fazla çalışması nedeniyle, kendilerini çocuklarına vakit ayıramadıkları konusunda suçlu hissederek her şeyi önlerine hazır sunmalarından kaynaklanmaktadır. Bir nevi çocuklarının önlerindeki karları kendileri küreyerek çocuklarına zahmetsiz, engel bulunmayan bir yol hazırladıkları için ileriki yaşamlarında çocuklarının, kendi sorunlarını çözemedikleri için zihinsel olarak bir kriz durumu içinde kalmalarında neden olmaktadırlar. Gençlerin yaklaşık olarak dörtte birlik bir kısmı okulu bitirmeden ciddi bir şekilde psikolojik sorunlar yaşadıkları için zayıf bir kuşak oluşturmaktadırlar. Bu durumun önüne geçilmesi için anne-babanın çocuklarına yerine getirmekte birazcık zorluk çekeceği işler yaptırmaları önerilmektedir. Böylelikle geleceğe hazırlanmaktadırlar. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları