Navigasyon sistemi yolculuk esnasında sıkça kullanılmakta olan bir uygulama. Navigasyon uygulamasına sahip olan cihazların dışında artık akıllı telefonlarda Google ve Yandex gibi firmaların navigasyon uygulamasını indirerek yol bulmak daha kolay hale gelmektedir. Arabalarda çok sık olarak kullanılmakta olan Navigasyon cihazlarına ek olarak yeni geliştirilen bir buluş sayesinde artık sürücüler ön camlarında holografik olarak yol bulma sistemini görebilecekler.

Harman ve WayRay firmaları bu konuda güçlerini birleştirmek sureti ile otomobillerin ön camlarını ekrana çeviren bir teknoloji geliştirmeyi başardılar. Bu sistem sayesinde artık sürücüler ön camlarında navigasyon bilgilerine, hız ve devirlerine bakma imkanına sahip olacaklar. İsviçre merkezli Way Ray firması yapmış olduğu holografik üzerine yeniliklerle bilinen bir firma. Hi-Fi ses sistemleri markası olan Harman ile ortaklaşa bir çalışma sonucunda arabaların ön camı artık şeffaf bir görüntüye bürünmekte. Bu görüntüleri ön cama yansıtmak için özel bir projektör ve cama yapıştırılmış olan tamamen şeffaf olan bir film yerleştirilmektedir. Sonrasında cama yansıtılan görüntüler hem yüksek çözünürlüğe sahip hem de tamamen camı kaplamaktadır. Güneşin sürücüleri rahatsız ettiği durumlarda ise camlara koyu bir görüntü sağlayarak güneşi engelleyen bir perde görevi özelliğine sahiptir.

Image   Image

Teknoloji fuarı CES 2107’de tanıtılan holografik navigasyon sisteminin henüz satışa çıkmadığı ve her türden otomobillere monte edilmesi için ayrı ayrı paketler halinde sunulmasının düşünüldüğü tahmin edilmektedir.       

Image

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları