Hayallerdeki pastaların hazırlanması, yemeklerin pişirilmesi iyi de, sonuç beklenildiği gibi olmuyor diyenlere birkaç yararlı bilgi de bizden.
Örneğin kek pişirdiğinizi varsayalım. Kekinizin kalıptan çıkmadığı çok olmuştur.Üstelik öncesinde kalıbı sıvı yağ ile yağlamış olsanız bile. Kekinizin kalıptan çıkarılırken parçalanmasını istemiyorsanız, kek hamurunu kalıba dökmeden önce keki margarin ile yağlayın ve biraz un serpiştirin.
Yine yaptığınız kekte içerisine koyduğunuz meyvelerin dibe battığını ve yalnızca orada olduğunu gördüyseniz az bir miktar mısır unundan yardım alabilirsiniz. Mısır unu sayesinde meyveler ya da şekerlemeler kekin her yerine yayılacaktır.
Reçel yapan fakat reçelin köpüklenmesinden hoşlanmayanlar ise, kaynama başlar başlamaz reçelin içerisine 1 çay kaşığı tereyağı koyarak köpüklenmeyi engelleyebilirler.
Eğer limonlarınız sertse ve yeteri kadar suyunu çıkaramıyorsanız, kullanmadan önce 5dk limonu ılık suda bekletebilirsiniz.
Yemek yaparken erittiğiniz tereyağı siz yetişemeden hemencecik yanıyor ise tereyağına birkaç damla zeytinyağı damlatmanızda yarar var.
Facebook Yorumları