Görüntü bir bayan için son derece önemlidir. Günlük hayatında makyaja yer veren kadınlar çok iyi bilir ki makyajın en önemli unsuru kusursuzluktur. Kusursuzluk için en önemli detayda fondötendir. Kusursuz bir fondöten uygulaması için dikkat edilecek birçok nokta ve husus bulunur.

Image

Fondöten uygulaması yaparkenkusursuz bir görüntü için ilk olarak cildin iyi bir şekilde nemlendirilmesigerekmektedir. Nemlendirme aşamasından sonra fondöten öncesi baz uygulanmalıdır.Bu uygulamaların ardından cildin kremleri emmesi açısından bir 5 dakikabeklenmeli ve sonrasında fondöten uygulamasına geçilmelidir. Bu aşamatamamlandıktan sonra cilt rengine uygun aynı zaman da cilt tipine uygun birfondöten seçilerek uygun bir fondöten fırçası yahut uygun bir fondöten süngeriile cilde uygulama yapılmalıdır. Bu uygulama sırasında cildi tahriş etmedenküçük dokunuşlar ile ve ciltte ki tüylerin çıkış yönü doğrultusunda fondötensürülür. Bu aşama tamamlandıktan sonra artık son olarak fondöteni sabitlemeaşaması yapılmalıdır.

Image

Fondöten sabitleme aşamasındadilerseniz transparan pudra dilerseniz de normal pudranızı kullanabilirsiniz.Ancak doğal bir görüntü istiyor iseniz transparan pudra kullanmanız daha doğruolacaktır. Bu aşama da uygun bir pudra fırçası ile tüm yüzünüze eşit şekildefondöten uygulamasını yapın. Ardından fırça ile cildiniz de pudrayı dağıtın. Buuygulamanın ardından kusursuz bir görüntü yakalayabilir ve gün boyu cildinizdenuçmayan fondötenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları