Kadınların dünyasının erkek dünyasından farklı bir yapıda olduğunu herkes kabul etmiş durumda. Kırgınlık, detaycılık ve duygusallık gibi durumlar erkek ve kadın arasındaki farkları dile getirmektedir. İşte kadınları erkeklerden ayıran özellikler.

Kadın Beyni Unutmaz,Erkek Beyni Unutur

Erkekler arasında pek hoşnut olmayan bir durum olsa dayapılan bir araştırma bu durumu kanıtlar niteliğinde. Kadınların hafızasındadaha çok olayı kaydettiği ve bu olayları daha sonraları erkeklere oranla dahaçabuk hatırladığı tespit edildi.

Image

Kadınlar ErkeklereOranla Daha Konuşkan

Bazı çalışmalar göstermektedir ki kadınların günlük olarakkullandıkları kelime sayıları erkekler ile benzerlik gösterdiği savunulsa da,bütün dünyada yerleşen ‘’kadınların daha çok konuştuğu’’ fikri geçerliliğinikorumaktadır. Toplum içinde kadınların erkeklere oranla iki buçuk katkonuştukları tespit edilmiştir.

Image

Kadınlar KokularaKarşı Daha Hassas

Kokuları hissetmede kadınların burunları erkeklere göre dahahassas. Kadın burnunda kokulara duyarlı hücrelerin daha çok olduğu tespitedildi.

Image

Kadınlar Daha UzunYaşamakta

Kadınların erkeklerden normal yaşam süresi 5 sene dahafazladır. Buna sebep olarak da kadınların kalp ve damar hastalıklarına daha azyakalanması ve sosyal ilişkilerin erkeklere oranla daha fazla olmasındankaynaklanmaktadır.

Image 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları