Japonya’da uygulanan bir yöntem ezber bozuyor! Ülkede yayımlanan günlük gazetelerden biri, bitkiye dönüşüyor!

Dünya ve doğal yaşam alanlarımız her geçen gün farklılaşarak değişim gösteriyor. İnsan, kendi yaşam alanları üzerinde kurduğu egemenliği sonsuz kılabilmek adına pek çok yaşamsal kaynağı görmezden geliyor. Buna bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar, insanı ve doğal yaşamı tamiri güç bir çıkmazın içine çekiyor. Çevreci grupların ve çeşitli kuruluşların çabaları ise bir yere kadar dayanabiliyor. Ancak egemen güç, doğal yaşamın kendi etrafındaki gelişimine bir yere kadar izin veriyor. 

Image

Japonya’da uygulanan bir yöntem ise tüm bu ezberleri bir anda bozuyor. Ülkede yayımlanan günlük gazetelerden biri, pek çok şeyi temelden sorgulamamızı sağlayacak nitelikte. Bitkiye dönüşen gazetelerle tanışın… Yalnızca tüketime dayalı sürdürülen hayat, her geçen gün yaşam alanlarımızı biraz daha işgal ediyor.Ancak Japonya’da hayata geçirilen bir uygulama bu duruma muhteşem bir umut alanı yaratmış. Ülkenin en çok okunan gazeteleri arasında yer alan Mainichi Shimbunsha, klasik gazetelerden farklı olarak bitkisel bir kaynaktan üretilmiş.  Yani gazeteyi okuduktan sonra toprağa gömdüğünüz zaman bir süre sonra kendi ana maddesi olan bitkilerin yeşermeye başladığını görebiliyorsunuz. Ayrıca gazetede kullanılan mürekkepler sebze kaynaklı olduğu için tohum görevi gören gazeteye gübre etkisi yapıyor. 

Image

Her anlamda oldukça çevreci ve sürdürülebilir bir proje olan bitkiye dönüşen gazeteler, her gün ülkenin dört bir yanında insanlar tarafından okunuyor. Böylesi bir girişimin tüm dünya ülkelerinde yaygınlaşması ve kullanımının artması umuduyla… 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları