Orman gezilerinde, bahçelerde veya aktarlarda sıkça karşılaştığımız bitkilerden bir tanesi tabi ki ısırgan otudur.

Dokunulan anda elde rahatsız bir duygu oluşmasına sebep olan bu bitkinin aynı zamanda da sayısız şifaları bulunmaktadır. Şimdi gelin ısırgan otunun birde mucizelerinden bahsedelim. En başta sayılacak madde ise birçok hastalığa şifa olarak bilinen bu ot çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Örneğin bağışıklık sistemini kuvvetlendirir bu bitki. Hava kirliliği olsun gün içerisinde yaşanan olumsuz şartlar olsun hepsi bağışıklık sistemini önemli ölçüde olumsuz şekilde etkilemektedir. 


Soğuk algınlığı vakasında da kullanılan bu bitki vücudun direncini artırarak diğer hastalıklara da yakalanma riskini en aza indirmektedir. Bu virüslerin vücuda girip organlara zarar vermesinin de önüne geçmiş bulunmaktadır. Isırgan otu kullanan insanların birçoğu da boşaltım sistemi sıkıntısı çeken kişilerdir.  Bu durumun tedavisinde kullanılan en etkili bitkilerden bir tanesi de ısırgan otudur. Halk arasında en sık görülen durumlardan bir tanesi de kansızlıktır. Kansızlığa iyi gelen bitkilerden en önemlisi şüphesiz ısırgan otudur. Sadece bu otla tedavisi mümkün değildir tabi ki. Fakat ilaçla birlikte kullanıldığı takdirde oldukça etkili sonuçlar elde etmek mümkündür. 

Dünya çapında ısırgan otu kullanımının en yaygın sebebi ise, kanser olma riskini en aza indirmesidir. Düzenli kullanıldığı takdirde kansere yakalanmamış bir kişinin kanser hastalığına karşı direncini kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Gaz problemi yaşayan kişilerce de kullanılmaktadır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları