Uyku anlarında yakınımızda yatan birisinden mutlaka garip bir ses duymuşuzdur. Bu garip çıkan sesin nedeni o insanın horlamasından kaynaklanan bir durumdur. Diğer taraftan horlamak ciddi oranda bazı hastalıkları da davet çıkarabilmektedir.

Horlama rahatsızlığı, solunum yollarında bulunan havakanallarının yeterince açık olmadığının göstergesi olup bunun yanı sıradaoldukça şiddetli oranda gerçekleşen horlama eyleminin nedenin de dar biralandan geçmekte olan hava geçişinin zorlanmasından dolayı meydana geldiğinigöstermektedir.

Image

Horlamanın tedavisi mümkündür. Öncelikle bu durumukabullenmek önemlidir. Bu duruma maruz kalan kişileri, beraber uyuduklarıeşleri ya da iş durumu dolayısı ile aynı odada uyumak durumunda kalan arkadaşlarıtedavi edilme amacı ile sağlık kuruluşlarına götürmekte. Horlama eylemindeyaşanması muhtemel en önemli meseleden biri de horlama olayının ne zamansağlığı olumsuz yönde etkileyeceğinin tespitinin yapılmasıdır. Uyuma esnasında horlamaeylemini yapan kişide eğer nefes durmaları ve bu süre sonra da bu nefes durmasıyaklaşık olarak on saniyeden fazla sürüyorsa uyku apnesi adı verilen ciddioranda rahatsızlık doğurmakta olduğunun işareti olarak algılanması gerekir.

Image

Bu hastalığın solunum yollarını tıkayıcı bir özelliğibulunmakta ve genel olarak en sık olarak rastlanılanı da uyku apnesi olmaktadır.Yetişkinlerin yaklaşık olarak yüzde on ile yüzde otuzunda horlama görüldüğü tahminedilmektedir. Bu rahatsızlık geçiren kişilerin birçoğunda horlama durumu basitdenebilecek kadar horlama adı verilen ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecekbir boyut teşkil etmemektedir.     

Image

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları