Hazır gıda sektörünün çoğalması ile birlikte özellikle çocuklarda hazır gıdaların tüketilmesinde dolayı alerjik durumlara ne yazık ki rastlanmaktadır. Geleneksel beslenme tarzının bir kenara itilmesi ve hazır gıdaların sıkça çocuklara verilmesi çocuklarda alerjik durumlara yol açmaktadır.

Image

Sorun yaratması mümkün görünmeyen bazı besin maddelerinekarşı vücudun aşırı tepki göstermesi olarak tanımlanmakta olan gıda alerjisi,en sık olarak bir- iki yaş grubuna sahip olan çocuklarda görülmektedir. Yaşilerlemeye başladığı dönemlerde ise alerjik gıdalara karşı vücut toleransgeliştirmeye başlamaktadır. Örnek vermek gerekirse, inek sütünü bir yaşındaiçen çocukta süt alerjisi oranı yüzde elli, iki yaş sonunda ise yüzde yetmişoranında hafifleme göstermektedir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki,çocuklarda son on sene içerisinde gıda alerjisi artışının yüzde yirmi olaraktespit edildi ve bunun en önemli sebebinin de çocuklara bilinen gelenekselbeslenme tarzı yerine hazır gıdaların verilmesi olduğunu belirtildi. Gıdaalerjisine yakalanmış olan çocukların özellikle emzirme döneminde gıda alerjisisaptanmış olan besin grubunun annelerin gıda listelerinden çıkarılması gereğinevurgu yapıldı.     

Image

Son yıllarda çocuklarda sık olarak rastlanmakta olan gıdaalerjisinin önüne geçmek için alınacak önlemleri uzmanlar şu şekildebelirttiler. Uzmanlar, gıda alerjisini önlemek amacı ile mutlak suretle bebeğinilk dört ila altı ay arasında kati olarak anne sütü ile beslenmesinin öneminevurgu yapıldı. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları