Bir sabah az ötenizden kalkışa geçen bir uçağın sıradışı görüntüsü ile uyanmak ister miydiniz? Havaalanında bulunan eski uçuş merkezinin otel odasına dönüştürülmesinin detayları.

Stockholm'deki Arlanda Havaalanı'nın eski uçuş kontrol kulesi boşa çıktığında önce yıkmayı düşünmüşler. Ama İsveçli sanatçı ve tasarımcı Cilla Ramnek çok güzel bir fikirle çıkagelmiş. Dünyaca ünlü daire/ev kiralama sitesi HomeAway, Arlanda Havaalanı yönetimi ve Swedavia firması bir araya gelip, eski uçuş kontrol kulesini tüm zamanların en orijinal manzaralı otel odalarından birine çevirmişler.

Havacılık ve uçak meraklılarının bayılacağı bu fikir, 80 metre yüksekliğindeki binayı harika bir fırsata çevirmiş. Kontrol kulesi direk olarak iniş/kalkış pistlerinin yanında bulunuyor. Böylece burada kalan misafirler, havalimanı görevlileri dışında kimsenin izleyemeyeceği bir manzara ile uyanıyor ve uykuya dalıyorlar. Çepeçevre camlarla donanmış odanın içi ise 60'lar tarzında döşemiş. Camlar ses yalıtımlı olduğu için tabi ki uykuya dalmak sorum olmuyor.

sozcu-eski-ucus-kontrol-kulesi-yeni-otel-odasi-1

HomeAway sitesi üzerinden yapılan bir çekiliş ile beş kişi hiç ücret ödemeden bu çok orijinal otelde konaklama şansı kazanacak. Temmuz sonuna kadar devam edecek çekilişe katılıp bu benzersiz fırsattan faydalanmayı deneyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları