Ekmekte zamanla oluşmakta olan küfün pilin ömrünü uzatabileceğini hiç aklınızda geçirdiniz mi? Tabii ki bu böyle bir durumun kimsenin aklına gelmeyeceğini bilmekteyiz. Fakat yapılan bir araştırma sonucunda uzmanlar ekmek küfünün pilin ömrünü uzatabileceğini belirttiler. Bakalım bu konudaki ayrıntılar nasıl? Keyifli okumalar.

Özellikle akıllı telefonlarda bulunan pillerin daha uzun ömürlü olması herkes tarafından istenen bir durumdur. Akıllı telefonlarda yer alan uygulamalar haricinde ne son teknolojiler ve işlemcilerin olması pillerin artık bu duruma çaresiz kaldığının bir göstergesi. Fakat bu konuda yeni bir umut doğmuş durumda. İskoçya’da bulunan Dundee Üniversitesinde görev yapan bilim uzmanları, ekmek küfünün sürdürülebilir elektro kimyasal maddelerin üretilmesinde yardımcı olduğunu keşfettiler. Bunun anlamı kısaca belirtmek gerekirse,pillerin ömrünün daha fazla olacağı anlamını taşımaktadır. Araştırma ekibinden yapılan açıklamada, ekmek küfünde bulunan mantarın lityum iyon bataryalarda bulunan kimyasal karışımın yerine geçme konusunda aday olduğunu belirttiler. Yapılan testler sonucunda ise, bu bileşimin birkaç şarj etmenin ardından yapısını büyük ölçüde koruduğu sonucuna varıldı.

Image       Image

Bu yeni teknolojik gelişmenin laboratuvar ortamından çıkıp üretime geçme safhası için uzun bir yol bulunduğu da gelen haberler arasında.Günümüzde kullanılan piller üzerindeki yenilemelere rağmen bunu bir türlü başaramaması, küf teknolojisinin işini de bir hayli zorlaştıracak gibi görünüyor. Belki günün birinde bir bakmışız ki bu küf teknolojisi sayesinde pil ömründe artış olmuş. Olmaz olmaz dememek lazım.  

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları