Elektronik bir deri işlevi gören bu kıyafet yaptığını her şeyi sensörlerle algılayıp, sanal dünyalarda hareket etmenizi sağlamakta. İşte detaylar.

e-Skin (e-Deri) gerçek derinizin yerini alacak bir şey değil ama o tadı yakalamaya çalışan teknolojik bir cihaz. Özetle üzerinize giyeceğiniz elektronik bir vücut eldiveni gibi düşünebilirsiniz. Kıyafetin üzerinde birçok hareket sensörü var ve giydiğinizde yaptığınız her hareketi algılayarak bilgisayara yollayabiliyor. Bu cihazın mutlaka birçok ilginç uygulaması olacak, fakat en barizi tabi ki oyunlar. Özellikle de sanal gerçeklik oyunları.

Sanal gerçeklik oyunlarında veya dünyalarında hareket etmek için iki yöntem geçerli. Birincisi elinizdeki kontrol cihazından hareket etmek. Diğeri ise taktığınız gözlüğü üç boyutlu alanda takip eden çeşitli kameralar ile oda içindeki hareketinizi belirlemek.

sozcu-e-deri-sanal-gerceklikteki-kopyaniz-4.gif

Fakat ikisi de sizi sanal gerçeklikte yaşıyormuş gibi hissetiren şeyler değil. İşte e-Deri cihazı tam da burada devreye giriyor. Bu kıyafeti giydiğinizde gerçek dünyadaki her hareketiniz aynen oyunlarda da kopyalanabilecek.

sozcu-e-deri-sanal-gerceklikteki-kopyaniz-3.gif

e-Deri kıyafetinin oyunlar dışında uygulamalarına örnek vermek gerekirse fitness programları, oturma bozuklukları tedavileri, çeşitli egzersizlerde doğru hareket takibi, golf gibi sporlarda doğru vuruş için sanal koçluk, sahne sanatları ve performanslarda yenilikçi fikirler sayılabilir. Kıyafetten gelen veri her türlü elektronik cihaza Bluetooth ile aktarılabildiği için, kullanım alanları ancak hayalgücü ile sınırlı olacak.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları