Her anne çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister. Bu yetiştirme süreci bebeklik döneminden başlamak üzere anneler için hiç bitmeyen bir süreçtir. Çünkü toplumda genel bir kanı olarak çocuklar anneler için hiç büyümezler. Bu durum toplumdan topluma değişkenlik gösterebilir ancak bundan daha önemli gördüğümüz şey yetiştirme sürecinin verimli ve yararlı olması için bu süreçte Çocukların zekâsını geliştiren etkinlikler daha çok yer almalıdır.

Bu etkinliklerin ne olduğu ve nasıl uygulanması gerektiği ile ilgili bilgileri yazımızda bulacaksınız. Sayı saymayı öğretecekseniz veya hesap yaptıracaksanız parmaklarıyla değil akıldan hesap yapmasını teşvik edin.Soracağınız sorularla akıldan hesap yapmayı pekiştirebilirler. Çocuklarınıza kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Yalnız okuduğu kitabı size anlatması,sizin kitapla ilgili sorduğunuz sorulara cevap vermesi ve bunu kendi cümleleriyle anlatmasını, anladığını başka birine de anlatması gerekmektedir. Bu şekilde okunan bir kitap zekâyı geliştirecektir. Görsel zekâlarının gelişmesi adına yapılacak etkinlik ise çocuğunuzun gözleri kapalıyken ona hikâye okuyun ve öykü bittiğinde gözleri kapalı bir vaziyette kendisine hikâye ile ilgili sorular sorunuz. Bunlar çocukların zekâsını geliştiren etkinlikler arasında birkaçıdır.

Image  

Bunların dışında sözcükleri veya sayıları düz bir şekilde okuyabiliyorsa bu sefer tersten aynı işlemi yapmasını isteyiniz. Onun yaptığı herhangi bir etkinliği videosunu kaydedip daha sonra kendisine izlettirin. Bu şekilde kendini daha iyi tanıyacak ve kendine sanki dışarıdan biriymiş gibi değerlendirecektir. Anlattığı veya gezip gördüğü yerlerin resmini çizmesini söyleyiniz. Bu tür etkinlikler çocukların zekâsını geliştiren etkinlikler olmasından dolayı çocuğunuzun görsel,işitsel ve sayısal zekâsının geliştirilmesini sağlayacaktır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları