Eğer ben çocukları hiç sevmem, anne yahut baba olmayı falan da düşünmüyorum demiyorsanız gibi fikirlere sahip değilseniz bu yazı her bir bireyi ilgilendirecek cinsten. Doğru bir ebeveyn olabilmek için çocukları biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Sizce çocuklar bazen neden fazla agresif tavırlar sergiliyor olabilirler? Bunun yanıtı çok basit onların özgürlük alanına bazen haddinden fazla müdahale ediyor olacaksınız ki yahut sen düşünemezsin ben senin yerine de düşüneyim mesajlarını istemeden iletiyor olacaksınız ki onlar da 'dışarı soğuk montunu giy' uyarısına dahi gereksiz saldırgan olacak kıvama gelebiliyorlar.

Her düştüklerinde ellerinden tutup mu kaldırıyorsunuz? Yapmayın onlara bu şekilde hayatla mücadeleyi öğretemez aksine bağımlı birer birey haline getirirsiniz.

Eşyalar onlardan daha kıymetliymiş gibi fazla kuralcı mı davranıyorsunuz? Hâlâ hayal gücü fazla geniş olan bu çılgın bireylerin yaratıcı ruhlarını basit ve değersiz materyaller için öldürdüğünüzün farkına varamadınız mı?

Image

Ne de çok konuşuyor ne de çok merak ediyorlar değil mi? Sizce de birey olmak için sorgulamak, kişiliğini bulmak için de araştırmak gayet normal değil mi?

Image

Onlara illa bir şekilde faydalı olmak ve gerçek anlamda bireyler olmaları için yardım eli uzatmak istiyorsanız bırakın doğayla kirlenerek yaşasınlar, yaşasınlar ki elmanın markette yetişmediğini bilecek kadar tanıdılar doğayı. Bırakın oyuncaklarını kırsınlar, kırsınlar ki icat etmeyi öğrenebilsinler. Bırakın 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları