Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tüm doğa uyanırken cildimizde büyük bir değişim içine girer. Bu değişme uyum sağlamak adına derimizde birçok değişim yaşanır. Bu noktada yaza hazır olmak ve cildinizi sağlıklı tutmak için sizlere özel cilt maskesi tarifi hazırladık. Düzenli kullanım ile güzel bir cilde sahip olabilir hem de yazı sağlıkla karşılayabilirsiniz.

1.      Zencefil Maskesi

Image

Zencefil maskesi uygulanan maskeler arasında en etkili ve en faydalı maskelerden birisidir.

Maske için Malzemeler;

-         Bir tatlı kaşığı toz zencefil

-         1 tatlı kaşığı bal

İki malzemeyi uygulama kabı içerisinde iyice karıştırın.Ardından temiz ve kuru cildinize maskeyi temiz bir fırçayla uygulayın. Göz altları ve dudaklar hariç tüm yüzünüze maskeyi uyguladıktan sonra 20 dakika bu şekilde bekleyin. Ardından cildinizi ılık su ile durulayın ve yumuşak bir havluile yüzünüzü kurulayın. Haftada 1 defa uygulayacağınız bu maske ile ciltteki lekeler yok  olur, sivilceler kaybolur,cilt nemini kazanır ve yenilenerek yaza hazır hale gelir.

2.      Yaş Maya Maskesi

Image

Eskilerden bu yana uygulan bu yöntem sayesinde cilt sağlığına kavuşur, güneşin zararlı etkilerine karşı kendini korur.

Malzemeler

-         1 adet yaş maya

-         2 çay kaşığı süt

İki malzemeyi krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve adından cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir defa uygulama yeterli olacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları