Mobil İnternet Kullanıcıları İçin Düzenleme Gelecek

BTK- Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu, telekominikasyon hizmetleri içinde tüketicinin kullandığı interneti kapama ve açma işlemlerine yönelik düzenleme yapılacağı konusunda kamu oyundan görüş alınacaktır.

BTK İnternetHizmetlerinde Mağduriyet Engellenecek                                             

BTK internet sitesinden yaptığı duyuruda, mobil telekominikasyon hizmetleri ile gelişmekte olan teknolojinin getirileri sonucu internet kullanımını cep telefonları vasıtası ile gerçekleşmesi üzerine, aboneden habersiz olarak internet hizmetleri ücretlendirmesi ile tüketicinin mağdur edilmesini engelleme amacı ile düzenleme getirileceğini bildirmektedir. Ayrıca taahhüt ile alınan cihazlarda tüketici lehine imzalanan sözleşmede birçok madde tüketici lehine iptal edilmiştir. Örnek teşkil eden iptal taahhüt ile cihaz alan tüketicilerin;“Kampanya içinde, marka ile model ve IMEI no şartlarda belirtilen cihaz kapalı bir şekilde aldım.Teslim alınan cihazı kontrol edip, çalışır ve eksiksiz olduğunu tespit etmiş olduğum" gibi hükmü kaldırılmıştır.

Hat SahiplerininBilgilendirilmesi                                        

Abone sözleşmesinde hat üzerinden internet hizmetlerinin kapatılması ile ilgili konuların tüketici tercihleri belirtilecek, tüketicinin abonelik sözleşmesinde gereken değişlikler yapılıp hat kullanımının açılması itibari ile internetini nasıl kapabileceği ile ilgili konuları SMS yöntemiyle bilgilendirecektir. Online internet hizmetleri, müşteri destek hatları, bayiler ve SMS yolları ile internet hizmetleri kapatılıp, açılabilecek. Mobil telekominikasyon hizmetleri işletmeciliği sistemsel çalışmalarını ve tamamlama konusunda kamu oyundan görüşleri almış ve müşterilerinin mağduriyetlerini gidermeye yönelik yeni çalışmaların gerçekleşeceği belirtilmektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları